Selecţionata de tineret a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European Under 21, după ce a încheiat la egalitate, 0-0, cu Germania, în ultima partidă din grupă. Tricolorii au început mai bine meciul, au avut două ocazii prin Ciobotariu şi Măţan, după care jucătorii germani au echilibrat jocul şi au trecut treptat în control. Germania şi-a creat ocazii mai multe şi mai clare, dar nu a reuşit să fructifice niciuna dintre acţiunile sale ofensive. În minutul 70, selecţionata Germaniei a beneficiat şi de un penalty, după un henţ în careu al lui Oaidă, dar Nmecha a şutat în bara porţii apărate de Vlad. În minutul 90, Germania a fost încă o dată aproape de golul victoriei, dar Pieper a trimis mingea cu capul în bara transversală. Meciul s-a încheiat cu o remiză albă, iar tricolorii mici au adunat cinci puncte în grupă. România încheie grupa neînvinsă, dar este eliminată de la Euro U21. În celălalt meci al grupei, Olanda a învins Ungaria cu 6-1 și va merge alături de nemți în sferturile de finală. Practic, Olanda, Germania şi România au încheiat confruntarea din grupă la egalitate de puncte, însă tricolorii sunt pe locul trei din cauza celui mai slab golaveraj.

„Nu o văd ca pe o înfrângere totală a echipei noastre. Pentru că până la urmă avem acelaşi număr de puncte cu Olanda şi Germania, doar golaverajul face diferenţa. Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Dar uneori nu e de ajuns să dai totul, ăsta este fotbalul. Sincer nici nu ştiu cum să iau acest lucru… pe de o parte dezamăgirea este mare, pentru că nu ne-am calificat, deşi nu am pierdut niciun meci în acest turneu, dar şi mulţumiţi pe undeva… pentru că sinceri să fim, dacă întrebam înainte cine ne dă 5 puncte în această grupă, probabil erau foarte puţini care spuneau acest lucru. Rămâne experienţa unui turneu bun, în care băieţii au arătat că au inimă şi joacă cu dorinţă pentru tricolorul României. Au dat tot ce au avut pe teren şi asta face un antrenor mulţumit. Pentru că în afara rezultatului sunt şi alte lucruri care contează. Este Under-21 şi să nu uităm că pe lângă rezultatele pe care trebuie să le avem, şi eu cred că am arătat ca o echipă turneul ăsta, trebuie să îi pregătim pe băieţi pentru naţionala mare. Să fie învăţaţi cu astfel de ritm, să joci cu astfel de adversari de la egal la egal, să faci puncte cu asemenea echipe. Aşa cum am făcut noi. Şi cred că băieţii trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor”, a declarat la final selecţionerul Adrian Mutu, citat de Agerpres.

Neînvinsă, România a încheiat pe locul 3 în clasamentul grupei A. Primele două clasate din fiecare grupă se califică la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

foto: FRF