CSM Şcolar Reşiţa, liderul Ligii a 4-a de fotbal Caraş-Severin, a jucat marţi, 26 ianuarie, primul meci amical, la o săptămână de la reluarea antrenamentelor.

Fotbaliştii pregătiţi de Leo Doană au fost învinşi cu 1-0, de CSM Lugoj, echipă din Liga a treia. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Sergiu Precupanu în minutul 15. Partida s-a jucat pe terenul sintetic din Valea Domanului. Noutăţile din lotul formaţiei reşiţene sunt portarul Daniel Petruț și golgheterul Răzvan Costachi, ambii de la Voința Lupac, şi Alin Liuba, de la Metalul Reșița.

CSM Școlar Reșița va pleca vineri, în stațiunea Băile Herculane, într-un cantonament de zece zile. Vor face deplasarea în stagiul centralizat de pregătire 20 de fotbalişti de la gruparea reşiţeană.

Leontin Doana (1)

Antrenorul echipei CSM Şcolar, Leo Doană, a declarat că este mulţumit de modul în care elevii săi au abordat acest meci amical: “A fost un joc bun, după o săptămână de acomodare la efort, în care s-a pus accent pe pregătirea fizică. Nu am lucrat deloc cu mingea, am făcut doar niște jocuri după alergări. Sunt mulțumit de jucătorii nou-veniți. Vom continua cu antrenamente la stadion până vineri, când vom pleca la Băile Herculane, pentru un stagiu de pregătire centralizată”.

La rândul său, antrenorul celor de la CSM Lugoj, Cosmin Petruescu, a declarat că a fost un meci amical util pentru ambele formaţii:

“A fost o partidă interesantă, un meci amical, un test util pentru ambele două echipe. Noi suntem la finalul celei de-a doua săptămâni cu câte două antrenamente pe zi. Am început a treia săptămână și s-a simțit o oarecare stare de oboseală în rândul băieților noștri. Una peste alta, deși acest test nu-l aveam programat inițial, întrucât aveam programul stabilit încă de la finalul anului trecut, am profitat de invitația celor de la Reșița și am onorat această invitație pentru că e un teren foarte bun, nu sunt multe terenuri disponibile în acest moment pentru a putea face astfel de jocuri de pregătire. E greu de tras concluzii, consider că a fost doar un antrenament fizic foarte util, împotriva unei echipe care, cred eu, poate face față liniștit în Liga a 3-a, la ce fotbal se joacă la ora actuală în acest eșalon. Îl felicit pe Leo Doană pentru promovarea de la juniori la Liga a 4-a, le urez mult succes în continuare. Noi continuăm seria jocurilor de verificare, suntem în plină etapă de acumulări fizice și peste o săptămână ne reîntoarcem la Reșița, pentru a juca împoptriva echipei de Liga a 2-a, Metalul”.

CSM Lugoj va juca următorul meci amical miercuri, 27 ianuarie, în deplasare, cu Boldur.

CSM Școlar Reșița: Petruț, C. Doană, Banac, Țoțu, Liuba, B. Szijj, Breșneni, Costachi, Negrei, Ciucur, Moți. Au mai intrat: Domăneanț, Curelea, Covăsală, Bordea, Costescu, Bloju, A. Coviț.

(Adina Niţă)