Prim-divizionara de fotbal feminin ACS Banat Girls şi-a adăugat în cont încă trei puncte preţioase, după victoria obţinută la Lupac în faţa lanternei roşii Selena Constanţa. Partida din etapa a 6-a a playout-ului Ligii I s-a încheiat cu scorul de 4-1 în favoarea fetelor din Banat. Elena Ruvilă, Adelina Ion şi Ştefanija Roksa au marcat pentru Banat Girls, care a beneficiat şi de un autogol al constănţencelor. Este cea de-a doua victorie consecutivă pe teren propriu, şi o adevărată  gură de oxigen pentru fetele din Banat, care luptă pentru evitarea retrogradării. Antrenorul Daniel Amariei:

„Sperăm să continuăm să legăm victoriile. Astăzi a fost prima gură de oxigen primită de echipa noastră. În clasament am părăsit zona roşie. Suntem încă la egalitate de puncte cu echipa Carmen Bucureşti, dar ne avantajează şi golaverajul, şi meciul direct. Este foarte bine, cred că am întinerit 10 ani la meciul de astăzi. Am început un pic timoraţi şi am primit un gol la prima fază fixă. Echipa din Constanţa a reuşit aşadar să deschidă scorul, dar fetele noastre nu s-au dat bătute, iar în decurs de nici 10 minute am întors scorul, am reuşit să marcăm de trei ori. Echipa a dat încă o dată dovadă de ambiţie, de dăruire, şi nu pot decât să le felicit pe fete, pentru că joacă doar din pasiune”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Iată ce au declarat două dintre marcatoarele de astăzi, Elena Ruvilă şi Stefanija Roksa:

De remarcat că Stefanija Roksa şi-a descoperit pofta de gol, ea fiind la al doilea meci consecutiv în care perforează poarta adversă. În jocul trecut, cel cu AFC Fair Play, ambiţioasa jucătoare din Serbia a reuşit un hattrick, iar astăzi golul ei a fost cel care a închis tabela la 4-1. Din păcate, vine şi o veste proastă din tabăra ACS Banat Girls: Olga Zeziukina, autoarea unor goluri superbe cu şuturi de la mare distanţă, s-a accidentat destul de serios la meciul trecut şi nu va mai putea juca în actualul sezon.

ACS Banat Girls ocupă acum locul 4 în grupa playout, cu un total de 16 puncte. În etapa următoare, pe 16 mai, fetele din Banat vor primi vizita Universităţii Alexandria.