E oficial: Dan Alexa este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei de fotbal CSM Reşiţa. Tehnicianul bănăţean care s-a despărţit de Poli la mijlocul lunii iunie a participat la prima sa conferinţă de presă în Valea Domanului în calitate de antrenor al rosso-nerilor. Alături de el s-au aflat preşedintele Cristian Bobar şi primarul Ioan Popa, oamenii care l-au convins pe Alexa să vină la Reşiţa.

“Am hotărât să vin la Reşiţa, a contat foarte mult respectul pe care îl am faţă de domnul primar şi prietenia mea cu Cristi Bobar. Dânşii m-au dorit foarte mult, şi nu doar de acum. Mereu am văzut aici un proiect de viitor, unde se poate face o echipă bună, care să-şi spună cuvântul în fotbalul românesc. M-a surprins şi pe mine retrogradarea formaţiei reşiţene. Din afară, părea imposibilă, la ce condiţii sunt aici, la cât de corect a fost clubul faţă de jucători şi la  deciziile care s-au luat – pentru că Pelici, Minteuan şi cu Falub sunt antrenori cu CV în fotbalul românesc. Pelici a promovat după ce a plecat, Minteuan a stat mulţi ani în angrenajul echipei CFR, iar Falub are promovări la fel ca mine. Prin urmare, nu se pune problema să nu aibă valoare. Cred că problema a fost în vestiar. Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Cine e cu mine, rămâne cu mine, cine nu, pleacă. În momentul ăsta plecăm la un nou drum, e un moment greu. Trebuie creată o echipă de la zero, iar obiectivul meu personal aici este promovarea în Liga I. Dar o luăm pas cu pas. Acolo tindem, de asta am venit, ştiu că aici se poate lucra în linişte, ştiu că am suportul oamenilor de lângă mine, lucru care contează enorm pentru un antrenor. Cunosc galeria CSM-ului, şi aici îl salut pe Marcel Guşcă. O galerie care a fost tot timpul alături de echipă, şi în momentele foarte grele. Ştiu câtă lume poate să vină la un meci al Reşiţei, în momentul în care echipa joacă şi are rezultate”, a spus Dan Alexa.

Primarul Ioan Popa a apreciat că Dan Alexa e mâna forte de care are nevoie echipa în acest moment:

“Este un tip bătăios, poate mai bătăios decât mine, şi cred că la ora asta clubul are nevoie de o mână de fier, de un om cu poziţii foarte tranşante, astfel încât să îşi constituie un lot cu care să venim în viteză mare înapoi în Liga a 2-a”, a spus Ioan Popa.

La rândul său, preşedintele CSM-ului, Cristian Bobar, i-a mulţumit lui Dan Alexa şi l-a asigurat că va avea tot sprijinul pentru îndeplinirea obiectivelor fixate.

“Mă bucur foarte mult că am reuşit să-l atragem pe Dan Alexa, avem o relaţie de prietenie de vreo 15 ani. El a mai fost ofertat de noi, dar era sub contract. Acum cred că este un moment în care trebuie să plecăm de la zero. Construim deja un nucleu nou, cu jucători tineri şi 3-4 fotbalişti experimentaţi, şi ne dorim să promovăm. Ultimul cuvânt la transferuri îl va avea Dan Alexa. Imi doresc ca el să fie şeful în vestiar şi toţi jucătorii să tragă pentru el, iar noi să ne ocupăm doar de partea administrativă”, a declarat preşedintele Cristian Bobar.

Dan Alexa a condus astăzi şi un prim antrenament în Valea Domanului. Noul antrenor principal a avut la dispoziţie 17 jucători.

foto: Sorin Mihancea