[FOTO-AUDIO] Banat Girls, în căutarea fetelor cu drag de fotbal! Au început preselecţiile pentru noi grupe de junioare

Fotbalul feminin nu are voie să dispară în Caraş-Severin, spun reprezentanţii clubului ACS Banat Girls Reşiţa. Echipa de senioare s-a mutat în Timiş, unde a găsit condiţii propice pentru performanţă la nivelul Ligii I, dar tinerele din Reşiţa şi împrejurimi vor putea practica sportul-rege la nivel de junioare, graţie unui program pe care ACS Banat Girls îl derulează cu sprijinul administraţiei publice cărăşene. „Bănăţencele joacă fotbal” este titlul proiectului care urmăreşte înfiinţarea mai multor grupe de junioare. Prima acţiune de preselecţie a avut loc în weekend, la Sala Polivalentă din Reşiţa. Detalii despre proiectul de revigorare a fotbalului juvenil feminin din Caraş ne-a oferit antrenorul Daniel Amariei.

„Acest proiect este realizat de ACS Banat Girls Reșița, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin. Proiectul se numește «Bănățencele joacă fotbal», iar aceasta a fost doar prima acțiune de acest gen până la sfârșitul anului, deoarece vrem să pregătim un nou lot de junioare, pe mai multe categorii de vârstă. Vrem să începem anul următor în forță, să avem cât mai multe fete la echipe. Mă bucur că am văzut figuri noi, că au venit fete la fotbal de la alte ramuri sportive, iar acest lucru înseamnă că ceea ce am făcut până acum a fost relativ bine și fetele au auzit doar lucruri pozitive. Până la finalul anului sperăm să vină cât mai multe fete, şi să avem un parcurs extraordinar şi în campionat, deoarece anul acesta participăm  în premieră la Campionatul Național U17. Din acest motiv am dorit să facem această primă acțiune de selecție și sper ca de la anul să putem participa la competiții destinate mai multor categorii de vârstă. (…)  Vom merge și prin școli, am fost deja la Colegiile Naţionale Traian Lalescu şi Diaconovici-Tietz, precum şi la o şcoală generală. Vom continua să prezentăm proiectul nostru profesorilor de educație fizică de la toate şcolile din Reşiţa şi chiar din împrejurimile municipiului. Încercăm să facem şi un parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal CS, să organizăm un campionat la nivel județean pe școli. Am avut o discuţie în acest sens cu Viorel Lolea, preşedintele AJF, căruia îi mulţumim pentru implicare şi sprijin”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei de senioare  ACS Banat Girls.

O tânără fotbalistă care a pornit deja pe calea performanței este Daria Muntean, care a venit la Polivalentă pentru a le încuraja pe fetele sosite la preselecție.

„Îmi place foarte mult acest sport, și vreau să fiu un model pentru mai tinerele jucătoare. (…) Eu am început fotbalul la vârsta de 8 ani, părinții m-au susținut foarte mult și în acest fel am ajuns să evoluez la un  nivel foarte bun la vârsta mea. Am multe jocuri  în Liga I. De asemenea, am și trei selecții la lotul national U17. (…) Cred că este un lucru benefic că tot mai multe fete încep să joace fotbal și cred că Banatul are multe talente de oferit”, a spus Daria Muntean.

Curioase şi dornice să înveţe abc-ul sportului-rege, fetele sosite la preselecţie visează la o carieră în fotbalul feminin.

Unul dintre tehnicienii care se vor ocupa de pregătirea junioarelor este Alex Ungureanu, care e convins că fotbalul feminin are viitor în Banatul de Munte.

„Obiectivul nostru e același ca și până acum, să putem promova fotbalul în rândul tinerelor, ne bucură faptul că multe fete răspund pozitiv la apelurile noastre, și din Caraș-Severin, și din Timiș. Sportul acesta este pentru oricine și mă bucur că am reușit să selectăm fete din mai multe părți din Banat. Ne-am propus ca target-ul nostru să fie fete Under 18 pentru că vrem să ne bazăm foarte mult și pe echipa de junioare. A apărut recent și robligația ca fiecare echipă din Liga I să aibă și una de junioare. Trebuie să ne adaptăm și bineînțeles, vrem să găsim tinere talente fotbalistice care să ne ajute și la echipa mare. Nu am impus o limită inferioară de vârstă, mă bucură faptul că la această selecție au venit și fete de 10-11 ani. Fetele care vor dori să continue cu noi vor fi legitimate în perioada următoare la echipa de junioare, iar apoi cu siguranță că vor participa la diverse turnee. La un moment dat, cele care vor progresa cel mai mult se vor pregăti și cu echipa de senioare”, a precizat Alex Ungureanu.

Antrenorii grupării ACS Banat Girls precizează că acţiunile de depistare şi formare a viitoarelor fotbaliste vor continua în perioada următoare. Tehnicienii clubului vor merge inclusiv în şcoli, pentru a atrage noi talente către un sport care câştigă din ce în ce mai multă popularitate şi în rândul fetelor.

De același autor

Related Articles