Echipa de fotbal feminin ACS Banat Girls a debutat cu dreptul în Cupa României. Fetele din Banat au evoluat pe terenul divizionarei secunde Atletic Drobeta, de care au dispus cu scorul de 3-1. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Lidia Cauni (min. 21) pentru formaţia reşiţeană şi Alina Stuparu (min. 26) pentru fetele din Severin. ACS Banat Girls a reuşit desprinderea în repriza secundă: Lidia Cauni a făcut dubla în minutul 67, iar Denisa Burdan a închis tabela în minutul 73. O victorie meritată, a apreciat antrenorul Daniel Amariei, care s-a arătat doar parţial mulţumit de evoluţia elevelor sale.

„A fost un prim meci în Cupa României, un meci pe care l-am tratat cu foarte multă seriozitate. Ne-au lipsit şapte jucătoare de bază, aşa că am mizat şi pe fetele care nu au adunat foarte multe minute în acest campionat. Sincer, aveam aşteptări mai mari din partea anumitor fete şi îmi doream să demonstreze mult mai mult pe teren. La pauză, scorul nu a fost deloc satisfăcător, 1-1 cu echipa din Drobeta. În a doua repriză am reuşit să mai marcăm de două ori, adversarele nici nu au mai contat în partea a doua, dar, din păcate, nu am reuşit să fructificăm mai multe ocazii de gol. Mă bucur că nu am suferit accidentări, sperăm să avem o evoluţie cât mai bună şi în campionat, să încercăm să legăm mai multe victorii. Sperăm ca aceasta să fie o primă victorie din următoarele meciuri, care sunt foarte importante, în campionat. Trebuie să le tratăm cu multă seriozitate şi cu maximă dorinţă şi atitudine în teren, ca să nu mai avem probleme cu retrogradarea”, a declarat Daniel Amariei.

Iată şi declaraţiile marcatoarelor Reşiţei:

Lidia Cauni: „A fost un meci palpitant, chiar dacă am întâlnit o echipă mai slab cotată, a fost un meci dificil, au arătat dorinţă şi au vrut să dovedească multe în confruntarea cu noi. Am jucat posturi diferite, dar cel mai bine mă simt că mijlocaş, am dovedit și prin golurile marcate, bineînțeles că fără ajutorul întregii echipe nu aş fi reușit să fructific aceste oportunități. Mă bucur enorm că am reușit să înscriu şi că mi-am trecut și eu numele pe tabela marcatoarelor, este un progres mare pentru mine și totodată un sentiment îmbucurător să ajut echipa prin abilitățile mele.”

Denisa Burdan: „Mulțumită de victorie, dar în același timp, nu mă bucură jocul prestat. Îmi doresc să ne revenim, să trecem peste această perioadă grea. Știm că acesta nu este nivelul nostru! Ne dorim victorii și vom lupta pentru ele până la ultima picătura de energie, atât eu cât și toată echipa!”

ACS Banat Girls are acum la dispoziţie mai bine de trei săptămâni pentru a pregăti următorul joc din campionat. Pe 18 aprilie, în etapa a treia a competiţiei play-out, fetele din Banat vor primi acasă replica formaţiei Carmen Bucureşti.