Nokia 3310, probabil cel mai cunoscut telefon produs vreodată de compania Nokia, dar şi unul dintre cele mai îndrăgite telefoane la nivel global, a revenit.

Noul Nokia 3310 păstrează designul clasic al emblematicului telefon, dar introduce şi o serie de schimbări de design, care îl fac un dispozitiv adaptat prezentului. Astfel, noul model de 3310 renunţă la vechiul ecran monocrom şi introduce un ecran color mult mai mare decât cel original. Noul display are diagonala de 2,4 inci şi rezoluţia de 320 x 240 pixeli.

Bateria noului Nokia 3310 păstrează tradiţia, dar vine cu îmbunătăţiri semnificative. Capacitatea de 1200mAh este suficient de mare încât device-ul să ofere o autonomie de 22 de ore de convorbire, iar HMD Global susţine că în stand-by, bateria telefonului îi oferă energie pentru până la 31 de zile, cu o singură încărcare. Bateria poate fi scoasă, la fel ca în cazul originalului, iar încărcarea se face acum prin intermediul unui port Micro USB.

Telefonul are şi o cameră foto de 2 megapixeli, suficientă atunci când ai nevoie să faci o fotografie şi nu ai altceva la îndemână. De asemenea, telefonul rulează sistemul de operare Nokia Series 30+, iar paginile web pot fi accesate prin intermediul browserului Opera Mini. Device-ul vine în variante single-SIM şi dual-SIM.

Când vine vorba de culorile disponibile, noul Nokia 3310 va fi disponibil în varianta clasică de albastru mat, dar şi în cea de gri. De asemenea, două nuanţe pastelate de galben şi de roşu sunt disponibile. Telefonul ar urma să coste 49 de euro şi va fi disponibil începând cu al doilea trimestru al lui 2017.

În caz că vă întrebaţi: da, noul Nokia 3310 are şi jocul Snake.