Un român în vârstă de 58 de ani, din localitatea prahoveană Breaza, a fost arestat de polițiștii din localitate după ce a ieșit la iveală că a încasat în mod ilegal pensia surorii sale deşi aceasta era moartă  de aproximativ  un an de zile.

Individul a ascuns moartea surorii sale, ba chiar a dormit cu cadavrul în pat, de teamă să nu rămână fără pensia acesteia, a relatat ieri Adevărul. În cauză a fost deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost internat de autorități  la un spital de psihiatrie.

Este vorba de Constantin Istrate care s-a dat de gol duminică trecută după ce s-a îmbătat foarte tare. Bărbatul, afalt în stare avansată de ebrietate, a mers în oraş să-şi mai cumpere de băut. Când a încercat să se întoarcă  spre locuința sa, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un şanţ.

Vecinul a găsit femeia moartă în patul din dormitor

Nu a mai fost în stare să se ridice singur aşa că a sunat un vecin pe care l-a rugat să vină să-l ajute, spunându-i că nu se simte bine. Acesta n-a înţeles cu exactitate unde să meargă aşa că a intrat cu forţa în casa lui Constantin Istrate şi a descoperit nenorocirea. Pe patul din dormitor se afla cadavrul mumificat al unei femei, sora vecinului care îi ceruse ajutor.

Chemaţi la faţa locului, poliţiştii criminologi şi medicul legist au constatat că femeia – care suferea în timpul vieţii de un handicap grav – murise de aproximativ un an. Cadavrul era acoperit cu mai multe pături, iar fratele său a dormit lângă femeia moartă în tot acest timp, totul doar pentru a încasa pensia de handicap şi de însoţitor, singurul său venit constant.

Când s-a trezit cu poliţia în casă, Constantin Istrate a fugit, însă a fost prins în apropierea unei păduri şi reţinut. În prezent este internat la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina pentru că anchetatorii trebuie să afle dacă omul are sau nu discernământ.