Plante care pot fi crescute în baie

Begonia Binos

Există mai multe plante de interior care rezistă condițiilor de umiditate, căldură și lumină scăzută din baie.

Aloe Vera – este o specie de plantă suculentă, cunoscută în întreaga lume pentru proprietățile sale analgezice, de vindecare și reîntinerire, fiind folosită în cosmetică și în medicina alternativă. Această plantă necesită un sol ușor, ce se fertilizează rar, dar care are un drenaj bun. Aceasta poate fi crescută și într-o baie, cu lumină slabă. Primăvara trebuie transplantată într-un ghiveci mai mare, însă la aceeași adâncime precum cea din vechiul ghiveci. Temperatura minimă pe care o suportă este de 5 grade Celsius.

Spathiphyllum – este cunoscută și sub denumirea populară de Crinul Păcii, care înflorește primăvara și toamna. Este o plantă pe care vei dori să o amplasezi în baie, pentru că, pe lânga faptul că o va înfrumuseța, prin aspectul său, iubește umezeala. Florile sale sunt mici, albe și seamănă cu cele ale calei. Suprafața pământului în care este plantată nu trebuie să se usuce complet între două udări. Nu îi place lumina directă a soarelui, care îi afectează frunzele.

Begonia – aceasta are flori delicate și colorate, variind de la roșu până la galben. Begonia trebuie ferită de razele directe ale soarelui și preferă umiditatea ridicată. Ea înflorește din mai până în octombrie și este recomandabil ca, în această perioadă, să se fertilizeze în mod periodic substratul.

Sursa foto: acebegonias.com

De același autor

Related Articles