Pâinea şi cartofii prăjiţi reprezintă un potenţial risc pentru apariţia cancerului la om

Pâinea şi cartofii ar trebui prăjiţi mai puţin, doar până vor capăta culoarea aurie şi nu maro pentru a reduce riscul apariţiei unei substanţe care ar putea provoca cancerul, au avertizat cercetătorii în controlul calităţii produselor alimentare din Marea Britanie.

Cu cât pâinea este expusă mai mult timp prăjirii cu atât mai multă acrilamidă se va produce. Acrilamida se produce atunci când alimentele sunt expuse prăjirii sau sunt preparate la rotisor prea mult timp, la temperaturi înalte.

Agenţia de Standard a Alimentelor (FSA) din Marea Britanie recomandă respectarea cu stricteţe a instrucţiunilor de gătire şi evitarea prăjirii în exces a alimentelor. FSA a avertizat, de asemenea, că păstârnacul şi cartofii nu trebuie depozitate în frigider pentru a se evita creşterea nivelului de zahăr în legume. Atunci când legumele sunt ţinute la temperaturi joase creşte cantitatea de acrilamidă produsă în timpul gătirii.

Sursa: RADOR

De același autor

Related Articles