Ascultă Radio România Reșița Live

Legume şi fructe de consumat în februarie

fructe si legume

Fructele şi legumele au un gust mai bun atunci când sunt de sezon. Deşi se crede că în lunile de iarnă nimic nu este proaspăt, iată câteva fructe şi legume indicate pentru consum în această perioadă. Merele crescute în livadă se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece, ceea ce înseamnă că toată iarna ne putem bucura de gustul lor proaspăt, nealterat. Bananele au un gust mai bun pe măsură ce se coc. Deşi sunt bune de consum pe toată durata anului, sunt de sezon şi în februarie, tocmai pentru că sunt disponibile oricând. Sfecla roşie – este una din cele mai banale, dar şi cele mai sănătoase alimente din lume, care se consumă iarna în salate, la cuptor sau ca garnitură pentru carne. Varza de Bruxelles – aceste legume mici sunt în sezon, la un preţ foarte accesibil. Varza – să nu uităm nici de varza noastră, care este pe cât de ieftină, pe atât de sănătoasă. Ţelina – textura ei crocantă o face indispensabilă în salate de crudităţi, dar este perfectă pentru supele de iarnă. Ca şi merele, perele se consumă pe toată durata iernii. Fie simple, fie în reţete. Napul face parte din aceeaşi familie ca şi varza kale şi broccoli, despre care ştim deja că aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat în potasiu, fibre, vitamina C şi antioxidanţi.

Sursa: rador.ro

Legume şi fructe de consumat în februarie

Articol editat de Mirabela Afronie, 5 februarie 2015, 13:35

Fructele şi legumele au un gust mai bun atunci când sunt de sezon. Deşi se crede că în lunile de iarnă nimic nu este proaspăt, iată câteva fructe şi legume indicate pentru consum în această perioadă. Merele crescute în livadă se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece, ceea ce înseamnă că toată iarna ne putem bucura de gustul lor proaspăt, nealterat. Bananele au un gust mai bun pe măsură ce se coc. Deşi sunt bune de consum pe toată durata anului, sunt de sezon şi în februarie, tocmai pentru că sunt disponibile oricând. Sfecla roşie – este una din cele mai banale, dar şi cele mai sănătoase alimente din lume, care se consumă iarna în salate, la cuptor sau ca garnitură pentru carne. Varza de Bruxelles – aceste legume mici sunt în sezon, la un preţ foarte accesibil. Varza – să nu uităm nici de varza noastră, care este pe cât de ieftină, pe atât de sănătoasă. Ţelina – textura ei crocantă o face indispensabilă în salate de crudităţi, dar este perfectă pentru supele de iarnă. Ca şi merele, perele se consumă pe toată durata iernii. Fie simple, fie în reţete. Napul face parte din aceeaşi familie ca şi varza kale şi broccoli, despre care ştim deja că aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat în potasiu, fibre, vitamina C şi antioxidanţi.

Sursa: rador.ro

Festivalul Păturatei pe Crumpi la Ciacova – tradiții, gastronomie și turism cultural, pe 14 iunie 2025
Fapt divers vineri, 13 iunie 2025, 09:02

Festivalul Păturatei pe Crumpi la Ciacova – tradiții, gastronomie și turism cultural, pe 14 iunie 2025

Piața Cetății din Ciacova devine sâmbătă, 14 iunie 2025 centrul unei adevărate revoluții culinare bănățene, prin organizarea Festivalului...

Festivalul Păturatei pe Crumpi la Ciacova – tradiții, gastronomie și turism cultural, pe 14 iunie 2025
Farmecul copilăriei continuă în Parcul „Aventura Voinicilor” din Arad
Fapt divers vineri, 13 iunie 2025, 09:00

Farmecul copilăriei continuă în Parcul „Aventura Voinicilor” din Arad

În fiecare sâmbătă din luna iunie, Parcul „Aventura Voinicilor” din Arad se transformă într-un loc magic pentru copii, cu activități...

Farmecul copilăriei continuă în Parcul „Aventura Voinicilor” din Arad
Sfântul Anton de Padova, cinstit de Biserica Catolică pe 13 iunie
Fapt divers vineri, 13 iunie 2025, 00:23

Sfântul Anton de Padova, cinstit de Biserica Catolică pe 13 iunie

În fiecare an, pe 13 iunie, Biserica Catolică marchează comemorarea liturgică a Sfântului Anton de Padova, preot franciscan, învățător al...

Sfântul Anton de Padova, cinstit de Biserica Catolică pe 13 iunie
SparkLab – Laboratorul Scânteilor de Idei: Atelier de Ceramică la Reșița
Fapt divers miercuri, 11 iunie 2025, 20:08

SparkLab – Laboratorul Scânteilor de Idei: Atelier de Ceramică la Reșița

În perioada 12-13 iunie 2025, Centrul de zi al Fundației Humanitas Pro Deo din Reșița va găzdui un eveniment creativ dedicat tinerilor...

SparkLab – Laboratorul Scânteilor de Idei: Atelier de Ceramică la Reșița
Fapt divers marți, 10 iunie 2025, 20:52

Luna Plină a Căpșunilor 2025: Când are loc și ce semnificație are?

Pe 11 iunie 2025, cerul nopții va fi luminat de Luna Plină a Căpșunilor, un fenomen astronomic spectaculos, cunoscut drept ultima lună plină a...

Luna Plină a Căpșunilor 2025: Când are loc și ce semnificație are?
Fapt divers marți, 10 iunie 2025, 17:31

Alexander Tietz – personalitate marcantă a culturii germane din Banatul Montan – 10 iunie 2025: 47 ani de la trecerea la cele veşnice

Alexander Tietz (1898–1978), etnograf, scriitor și pedagog născut la Reșița, rămâne una dintre cele mai influente figuri ale culturii germane...

Alexander Tietz – personalitate marcantă a culturii germane din Banatul Montan – 10 iunie 2025: 47 ani de la trecerea la cele veşnice
Fapt divers luni, 9 iunie 2025, 08:12

Ziua Banatului Montan va fi sărbătorită la mijlocul lunii iunie

Ziua Banatului Montan, sărbătorită oficial pe 15 iunie, va debuta la Reșița cu două zile mai devreme. Președintele Consiliului Județean...

Ziua Banatului Montan va fi sărbătorită la mijlocul lunii iunie
Fapt divers duminică, 8 iunie 2025, 15:55

Praznicul Cincizecimii la Catedrala Episcopală din Caransebeș de Rusalii

În ziua praznicului „Pogorârii Sfântului Duh” Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat Sfânta Liturghie urmată...

Praznicul Cincizecimii la Catedrala Episcopală din Caransebeș de Rusalii