Două oraşe germane, mai bogate decât orice ţară din lume

Două oraşe germane, mai bogate decât orice ţară din lume. Este vorba de Ingolstadt şi Wolfsburg. Ambele îşi datorează succesul industriei auto. Acolo au sediile centrale Audi şi Volkswagen iar potrivit unui site financiar german, PIB-ul pe cap de locuitor în aceste oraşe este de 176.000 de doalri, respectiv 159.000 de dolari.

Qatarul, prima ţară din lume după acest indice, are 133.000 de dolari pe cap de locuitor. Iar Luxemburg, statul de pe locul doi, doar 104.000 de dolari.

Aflat în Bavaria Superioară, Ingolstadt este oraşul menţionat în romanul Frankenstein (1818) de Mary Shelley, ca locul naşterii monstrului creat de Victor Frankenstein. Tot în Ingolstadt a luat fiinţă Ordinul Iluminaţilor, societate secretă fondată la 1 mai 1776 de profesorul de drept canonic Adam Weishaupt. În Ingolstadt totul este Audi. Nume de străzi, staţii de autobuz şi evident majoritatea maşinilor sunt Audi. Muzeul şi fabrica producătorului Audi sunt principalele atracţii ale oraşului.

Nicidecum o localitate pitorească, Wolfsburg este situat în landul Saxonia Inferioară, Wolfsburg găzduieşte sediul central al companiei Volkswagen. Doar fabricile se întind pe o suprafaţă de aproape şapte kilometri, asigurând – direct sau indirect – un loc de muncă pentru aproape toată populaţia oraşului.

De același autor

Related Articles