Ce ar face Bill Gates dacă ar câştiga doar 2 dolari pe lună

86

Ce ar face cel mai bogat om din lume dacă ar câştiga doar 2 dolari pe lună, la fel ca cei 1 miliard de oameni care trăiesc în sărăcie extremă?

Ar creşte pui, a explicat Bill Gates, înt-o postare recentă pe blogul său.

“Nu există un singur răspuns corect, desigur, iar sărăcia arată diferit în fiecare loc”, a scris Gates. “Dar prin intermediul fundaţiei mele am întâlnit mulţi oameni în ţările subdezvoltate care creşteau pui şi am învăţat multe despre asta. Îmi este destul de clar că celor care trăiesc în sărăcie extremă le-ar fi mai bine dacă ar creşte pui”.

Bill Gates spune că ar alege să facă asta din patru motive: sunt ieftini şi uşor de întreţinut, sunt o investiţie bună, carnea şi ouăle sunt gustoase, pot genera venituri care să încurajeze mai ales femeile să aibă un rol important pe partea de antreprenoriat în comunitatea lor.

În urma cercetării şi a numeroaselor călătorii pe care le-a făcut în Africa de Vest, Gates a descoperit că după o perioadă de trei luni o persoană care deţinea 8-10 pui putea ajunge la 40, notează Insider.com. La un pui vândut la 5 dolari, preţul tipic din această zonă, un proprietar poate câştiga peste 1000 de dolari pe an.

Prin fundaţia lor, Bill si Melinda Gates speră să ajute acum 30% dintre familiile din Africa Sub-Sahariană să crească pui, faţă de un procent de doar 5% astăzi.

sursa:gustarte.ro