Actorul Robbie Coltrane, cunoscut pentru rolul său din Harry Potter, a murit la 72 de ani

Actorul de origine scotiană Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Rubeus Hagrid în filmele Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani, a informat vineri AP Media, citându-l pe agentul său, relatează Reuters.

Robbie Coltrane împarte Premiul Guinness Book of Records pentru câstigarea a trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Fitz din serialul TV Cracker în 1994, 1995 si 1996 cu actorul Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore în Harry Potter.

Probabil că va fi amintit cel mai bine în deceniile următoare ca Hagrid în filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor si adultilor deopotrivă din întreaga lume, provocând un flux de scrisori ale fanilor în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a spus agentul actorului.

Născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Coltrane a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a cărui pedeapsă corporală a descris-o drept „violentă legalizată”, înainte de a merge la Glasgow School of Art.

Acesta a făcut stand-up, luând pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane, potrivit The Guardian.

De același autor

Related Articles