6 august – Ziua internațională a berii

Ziua internațională a berii se sărbătorește în 2021 în data de 6 august. Această sărbătoare are loc în prima vineri din august în fiecare an.

Este o zi foarte bună pentru relaxare, pentru consum de bere între prieteni. După ce în 2020 sărbătoarea nu a avut cum să aibă loc, decât în familie, din pricina restricțiilor cauzate de pandemia de Covid 19, anul acesta e de așteptat ca terasele și barurile să fie pline, existând o dorință uriașă în rândul oamenilor de a sărbători orice, mai ales ceva precum berea.

Ziua internațională a berii a apărut în anul 2007. Ideea i-a aparținut lui Jesse Avshalomov, care împreună cu mai mulți prieteni, a convins un patron de restaurant din California să declare această sărbătoare pe 5 august.

Ideea a fost rapid răspândită în întreaga lume, iar în 2008 a fost sărbătorită Ziua internațională a berii pentru prima oară.

Prima oară a fost o sărbătoare restrânsă, organizată în orașul american Santa Cruz, din California, însă ideea lui Jesse Avshalomov a fost îmbrățișată rapid de către împătimiți ai berii din întreaga lume, iar acum Ziua internațională a berii se serbează în peste 200 de orașe.

După sărbătoarea restrânsă din California, din 2008, anul următor evenimentul a fost popularizat și în Marea Britanie și în America de Sud.Berea se află pe locul trei în topul mondial al celor mai consumate băuturi, pe locul 1 fiind apa, iar pe locul 2 ceaiul. Berea este foarte populară și în România, iar anul acesta, după restricțiile generate de pandemia de Covid 19, este de așteptat ca Ziua internațională a berii să fie sărbătorită cum se cuvine și în România.

Înainte de pandemia de Covid 19, care a dus la o scădere a pieței berii, cauzate de închiderea barurilor, pub-urilior și restaurantelor, și în țara noastră consumul de bere creștea. Potrivit datelor publicate la data de 15 aprilie 2020 de către Asociaţia Berarii României, piaţa berii din România înregistrase în 2019, înainte de pandemia de Covid 19, o creştere de 0,4%, până la 16,8 milioane de hectolitri. Consumul anual de bere pe cap de locuitor ajungea, astfel, în România la 86 de litri.

Cele mai citite

Related Articles