Ascultă Radio România Reșița Live

Ciorba de usturoi: de o sută de ori mai eficientă decât antibioticele

Ciorba de usturoi face parte din multe culturi tradiţionale, efectele sale benefice pentru sănătate fiind cunoscute în întreaga lume.

Ciorba de usturoi: de o sută de ori mai eficientă decât antibioticele

Articol editat de Valentina Adam, 5 martie 2016, 09:38

Este folosită în general pentru tratarea gripei, răcelii, dar şi a norovirusului. În ultimii ani oamenii preferă tratamentele naturale împotriva acestor boli în detrimentul antibioticelor, mai ales datorită faptului că viruşii şi bacteriile pot dezvolta imunitate împotriva medicamentelor convenţionale.

Pe lângă simptomele obişnuite, norovirusul se caracterizează prin vomă, diaree, dureri de cap, febră şi crampe stomacale.

Usturoiul are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice puternice şi poate lupta chiar şi cu tipurile de virusuri nou-apărute. Beneficiile usturoiului au fost dovedite de cercetările efectuate de Washington University. Studiile au demonstrat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât 2 cele mai des prescrise antibiotice în asemenea cazuri.

Puterea vindecătoare a usturoiului se datorează compusului natural, alicina, care intră în componenţa sa.

Ciorba de usturoi

Este strict recomandabilă includerea usturoiului în meniul dvs zilnic. Îl puteţi adăuga în bucatele preferate sau amesteca cu ulei de măsline, fie pur şi simplu îl puteţi consuma cu pâine. Astfel vă veţi îmbunătăţi mult sistemul imunitar şi vă veţi proteja de felurite boli.

Ingrediente:

  • 50 de căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de cimbru proaspăt
  • 6 pahare de bulion de pui
  • 1 mănunchi de diferite ierburi (pătrunjel, cimbru, frunze de dafin), fie proaspete, fie uscate
  • 3 pahare de pesmeţi
  • 1 pahar de smântână

Mod de preparare:

  1. Pentru început încălziţi cuptorul până la 180 de grade. Curăţiţi căţeii de usturoi şi puneţi-i pe o folie de aluminiu. Stropiţi-i apoi cu puţin ulei de măsline şi coaceţi-i timp de 1-1,5 ore. Apoi lăsaţi usturoiul puţin să se răcească.
  2. În acelaşi timp încălziţi într-o oală puţin unt şi două linguri de ulei de măsline. Tăiaţi ceapa în cubuleţe şi adăugaţi-o în oală.
  3. Când usturoiul este gata, fărâmiţaţi-l cu o furculiţă şi adăugaţi-l în amestec. În sfârşit puneţi în oală verdeaţa şi bulionul de pui.
  4. Reduceţi treptat focul la minim, adăugaţi pesmeţii şi fierbeţi până când devin moi. Cu ajutorul unui mixer amestecaţi supa până devine omogenă, apoi adăugaţi după gust smântână, sare, piper şi alte condimente preferate.

Preparaţi această ciorbă naturală imediat ce simţiţi simptomele de gripă sau răceală.

Etichete:
Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica
Fapt divers miercuri, 23 aprilie 2025, 00:25

Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica

În fiecare an, la 23 aprilie, lumea creştină îl prăznuişte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Anul acesta, deşi...

Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica
Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple
Fapt divers luni, 21 aprilie 2025, 07:11

Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple

Săptămâna Luminată, care începe imediat după Duminica Paștelui, reprezintă o perioadă sacră și plină de bucurie pentru toți...

Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple
Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:28

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda

Masa de Paște a românilor este marcată de abundență din cele mai vechi timpuri. Mâncărurile diverse, cele mai multe „grele“, astăzi cu...

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda
„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:21

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine, un moment profund spiritual care aduce vestea Învierii Domnului și cheamă...

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 08:00

Cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă puțini știu că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să...

Cele mai spectaculoase castele din România
Fapt divers sâmbătă, 19 aprilie 2025, 08:38

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Sâmbăta Mare, cunoscută și ca Ziua Tăcerii sau Ziua Înmormântării Domnului, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Aceasta este...

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții
Fapt divers vineri, 18 aprilie 2025, 11:05

Tradiții și obiceiuri inedite de Paște, în lume

Tradiții și obiceiuri de Paște din lume: Rădăcini spirituale și culturale uimitoare Paștele este una dintre cele mai celebrate sărbători...

Tradiții și obiceiuri inedite de Paște, în lume
Fapt divers vineri, 18 aprilie 2025, 00:01

Vinerea Mare – ziua jertfei și a reculegerii profunde în tradiția creștină. Zi de post negru, în semn de recunoştinţă pentru Iisus Hristos

Vinerea Mare, cunoscută și ca Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagră, este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Sfântă, care...

Vinerea Mare – ziua jertfei și a reculegerii profunde în tradiția creștină. Zi de post negru, în semn de recunoştinţă pentru Iisus Hristos