Lansare CD Margareta 70a Foto Alexandru DoleaPe 1 noiembrie Radio România a aniversat 85 de ani de la prima emisie în eter, dar anul acesta tradiţionala deschidere a porţilor radioului public către toţi cei care doresc să vadă „rotiţele” uzinei de ştiri, muzică, teatru, cultură – Societatea Română de Radiodifuziune, a fost programată şi anunţată pentru două zile, 1 şi 2 noiembrie. Încă din dimineaţa primei zile, profitând de vremea toamnei blânde şi prietenoase, grupuri mari de ascultători au răspuns invitaţiei pe care radioul public o adresează în fiecare an celor care doresc să pătrundă, pentru câteva ore, în fascinantul univers numit Radio România, cu ocazia Zilelor porţilor deschise.

Vineri, între orele 9:00 şi 17:00, şi sâmbătă, între orele 9:00 şi 14:00, circa 3.000 de vizitatori (elevi, studenţi, persoane de vârste şi preocupări diverse, ascultători fideli ai posturilor publice de radio) au fost conduşi în Cabina 31, locul de unde emite Radio România Actualităţi, la cabinele de emisie ale posturilor Bucureşti fm, Antena Satelor, Radio România 3Net „Florian Pittiş”, precum şi la Agenţia de presă RADOR, Studioul Mihai Zirra al Redacţiei Teatru Radiofonic şi la Sala Radio.

Aşteptaţi de angajaţii Radio România, vizitatorii au avut ocazia de a se întâlni cu unii dintre realizatorii lor preferaţi, au ascultat prezentări succinte ale activităţii specifice fiecărui post în parte şi au avut surpriza plăcută de a intra în direct în emisiunile ce se difuzau la momentul vizitei lor.

Dar în timpul acestor vizite au apărut şi surprize, pregătite din timp pentru ascultătorii noştri fideli. Cei care au avut inspiraţia să viziteze radioul public pe 1 noiembrie, în preajma orei 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, au întâlnit-o în Foaierul Central al Sălii Radio pe Margareta Pâslaru, una dintre marile voci ale muzicii uşoare româneşti. La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru a lansat albumul Margareta 70 în prezenţa domnului Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General Radio România, a Ruxandrei Săraru, apreciat realizator radio, şi aplaudată de un public numeros. Produs de Fundaţia Radio România, albumul cuprinde o selecţie inedită de cântece populare din repertoriul îndrăgitei cântăreţe, la care se adaugă înregistrări recente din perioada 2006 – 2013. Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române.

Cu o voce „cu rezonanţe de violoncel”, aşa cum o caracteriza compozitorul Doru Popovici, Margareta Pâslaru a fost mereu aproape de Radio. „Mi-am petrecut adolescenţa, tinereţea şi maturitatea colaborând cu marii profesionişti ai radioului public”, a mărturisit cântăreaţa.

Cei care ne-au păşit pragul au dorit să transmită Societăţii Române de Radiodifuziune urările lor la împlinirea vârstei de 85 de ani, exprimându-şi preţuirea pentru calitatea emisiunilor şi profesionalismul angajaţilor Radio România.