Sâmbătă ești așteptat la brunch în Măgura Zimbrilor. Campusul WeWilder din Armeniș își deschide porțile

WeWilder, campusul urban-rural în construcție, își deschide porțile pentru vizitatori la a doua ediție de Banat Brunch din Măgura Zimbrilor în această sâmbătă, pe 28 august. Vizitatorii vor putea degusta bucate locale, bucurându-se de priveliștea viitorului campus de co-working.

Contribuțiile de participare vor merge în comunitate către familiile care gătesc mâncarea, iar 10% din bani vor fi direcționați către Fondul de dezvoltare WeWilder.

„WeEatWilder”, conceptul brunchului la WeWilder, este întâlnirea dintre oraș și sat, dintre armenișeni și orășeni, dintre făina de porumb și gemuri complet neașteptate, ce pun în valoare alte bucate. 

Astfel, în prima parte a zilei, între orele 11 și 14, oaspeții sunt așteptați să deguste bucate locale, într-o grădină printre dealuri, unde campusul WeWilder prinde contur, cu susținerea Fundației Flex (#flexfoundation). Aici sunt ridicate deja 3 căsuțe de lemn și un corp central numit Zâna, care va adăposti o bucătărie comunitară, un spațiu colaborativ și o bibliotecă.

Meniul aprobat de chef Noemi Hugel (Ambasada) și chef Ioan Bebeleșea (Mâncurry) cuprinde aperitive cu brânzeturi locale și legume de sezon, salată de vinete, sarmale, balmăș (adică mălai fiert în caș) cu ardei copți, ciorbă de zeamă de varză cu sângerete și prăjituri. Evenimentul va fi asezonat cu degustare de băuturi ecologice: vinuri de pe podgoriile Catleya, bere fabricată de Bereta în Timișoara și cea mai bună răchie din Banat.

Invităm oamenii să ne bucurăm împreună de senzațiile verii în mijlocul naturii și să le împărtășim progresul în legătură cu WeWilder, primul campus de co-working rural din România, care a avansat deja foarte bine și are ca țintă inaugurarea clădirii centrale la sfârșitul toamnei,” spune Oana Mondoc, project manager al WeWilder și responsabilă cu inovația și dezvoltarea comunitară la WWF în Măgura Zimbrilor.

WeWilder grupează o serie de inițiative de ospitalitate și experiențe în natură, dezvoltate de WWF România alături de comunitatea din Armeniș, odată cu proiectul de reintroducere a zimbrilor în libertate în Munții Țarcu. WeWilder este un prototip al Panda Labs divizia de inovație a WWF, dezvoltat ca răspuns la nevoia comunității rurale de a se dezvolta substanțial și sustenabil de pe urma naturii sălbatice în jurul căreia locuiește. Campusul își propune să fie un exemplu în privința construcțiilor sustenabile din lemn, care pune în valoare și practici tradiționale precum învelitoare din șindrilă.
Cu o finanțare câștigată de la compania globală Flex, cu sediu și în Timișoara, în valoare de 200 de mii de dolari, WeWilder își propune să fie și un model pentru punerea în practică a unei micro-economii sustenabile, cu ecou în întreaga regiune. Pe lângă partenerul principal Fundația Flex (#flexfoundation), alte companii s-au alăturat proiectului prin susținere cu materiale, unelte sau know-how: Tehnica Schweiz, rothoblaas, Festool România, Welde, Romstal, Saint-Gobin Glass, Feydom Romania, Alpine Sun.

Cum ajung la brunch?

  • Rezervări prin site-ul MyTransilvania » www.bit.ly/wewilder-brunch
  • Locația evenimentului este https://goo.gl/maps/bB6iA7JALyho8827A 
  • WeWilder se găsește pe Drumul Agricol 2, asfaltat, ce poate fi accesat cu ușurință prin pitorescul Sat Batrân (recomandat) sau prin Armeniș. Se poate parca la drum, înainte de accesul în campus. 

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: wwf.ro.

Despre Panda Labs
Panda Labs este acceleratorul descentralizat al WWF, o comunitate globală de inovare ce caută noi abordări de rezolvare a problemelor stringente ale planetei noastre, prin experimentarea unor idei curajoase și implicarea de parteneri din domenii multiple – tehnologie, mediul de afaceri, design, mediul academic și localnici din zonele prioritare de conservare.  www.pandalabs.do

De același autor

Related Articles