Ruga bănăţeană la Muzeul Satului din Timişoara

Publicul iubitor de tradiții populare autentice este invitat la Muzeul Satului Bănățean sâmbătă, 3 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, la Ruga Bănățeană.

Această manifestarea tradițională de cântec, joc și voie bună este o sărbătoare a întregii comunități. În prima parte a zilei vor avea loc două prezentări de carte, alături de cel mai recent număr al revistei „Nedeia” al Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Vor participa câteva nume de marcă din peisajul cultural bănățean, precum prof. Gheorghe Jurma, dr. Mihai Anghel, conf. univ. dr. Gheorghe Secheșan, iar întâlnirea va fi moderată de Angelica Herac.

De la ora 16.30 pe scena muzeului vor evolua ansambluri de dansuri din Banat și artiști de marcă ai regiunii. Este vorba de: Vasile Conea, Pera Todorovici, Alina Ștefănescu, Dana Ivan, Adi Bihoi, Valentin Vădrariu și mulți alții, scopul evenimentelor finanțate de Consiliul Județean Timiș fiind promovarea tradițiilor și culturii bănățene.

Coordonatorul manifestării este muzeograful Marius Matei.

Intrarea publicului este liberă.

De același autor

Related Articles