Un program special Mozart/Beethoven/Brahms vă așteaptă miercuri, 10 aprilie (ora 19:00), la Sala Radio, în recitalul propus de violonista Cristina Anghelescu și pianistul Mihai Ungureanu. Solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite, ca Schauspielhaus – Berlin, Ceaikovski – Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St. Johns Smith Square – Londra, Finlandia Hall – Helsinki, și în compania unor orchestre importante. Din anul 1981, Mihai Ungureanu desfășoară o activitate concertistică marcată prin concerte și recitaluri prezentate alături de orchestre simfonice din țară și din străinătate – America (SUA, Canada), Japonia și Europa.

Ãzi în programul serii vții asculta: Mozart – Sonata în Si bemol major, Beethoven – Sonata nr. 10 în Sol major și Brahms – Sonata nr. 3 în re minor și Scherzo.

Cristina Anghelescu a începit studiul viorii la 6 ani, cu tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu, și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București la clasa renumitului violonist Ștefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Este laureată a concursurilor internaționale: J.Thibaud Paris, 1981, Alberto Curci Napoli, 1983, Tibor Varga Sion, 1983, Dr. Luis Sigale Vina del Mar, 1985, Ceaikovski Moscova, 1986, Jan Sibelius Helsinki, 1990. A efectuat numeroase turnee în toate țările Europei, în Taiwan, Thailanda, America de Sud și cea de Nord și a realizat înregistrari, multe dintre ele lansate pe CD.

Născut la Craiova în anul 1958, Mihai Ungureanu a debutat ca solist concertist la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în Mi bemol major pentru pian și orchestră de Liszt. A fost director general și director artistic al Filarmonicii Oltenia din Craiova, în perioada respectivă întreprinzând numeroase turnee alături de orchestra simfonică în Italia, Germania, Franța, Elveția, Spania, Gibraltar.

A efectuat înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord (București), cu un repertoriu extrem de bogat, ce cuprinde piese de George Enescu, J. Brahms. A mai realizat două CD-uri la casa de discuri Bella Musica (Freiburg): J. Haydn. Concertele pentru pian (alături de Orchestra de Cameră Alicante, dirijor Alfonso Saura), G. Gershwin Rhapsody in Blue și Concertul în Fa major pentru pian (cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul – Timișoara, dirijor Camil Marinescu). Mihai Ungureanu a susținut cursuri de măiestrie interpretativă în Italia, Franța, Germania și Moldova și este invitat în jurii ale unor concursuri internaționale.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural ÅŸi Radio România Muzical, în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa online prin rețeaua www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.