Radio Târgu Mureş şi Filarmonica Braşov – de 60 de ani împreună

Vineri, 2 martie, Filarmonica Braşov a programat la Sala Patria, de la ora 19:00, un concert simfonic extraordinar dedicat celor 60 de ani ai Radio România Târgu Mureş.

Va fi o manifestare culturală de excepţie, cu o distribuţie remarcabilă. La pupitrul dirijoral se va afla Horia Andreescu, dirijorul principal al Filarmonicii George Enescu, care a reprezentat România timp de şase decenii în concerte susţinute pe toate continentele. Horia Andreescu a colaborat şi a dirijat mari orchestre din Europa. Concertul are şi un invitat special, o solistă de prestigiu cu o carte de vizită impresionantă, o adevărată celebritate în domeniu.

Directorul Filarmonicii Braşov, Anton Niculescu, ne-a spus despre cine este vorba şi ne-a prezentat programul concertului: „O solistă renumită – Elisabeth Leonskaja, rusoaică la origine, una dintre cele mai mari pianiste ale momentului, a studiat la Conservatorul din Moscova, acum profesor şi stabilită la Viena. Un program superb, se deschide seara cu Doru Popovici – Codex Caioni, fragmente din aceast lucrare foarte cunoscută, avem după aceea Fr. Chopin, Concertul pentru pian şi orchestră nr 1 cu Elisabeth Leonskaja şi în final J. Sibelius – Simfonia 1“.

Acest eveniment cultural de excepţie de la Braşov este aşteptat cu mare interes de publicul amator urmând să se desfăşoare cu casa închisă, după cum ne-a spus acelaşi maestru al violoncelului, Anton Niculescu: „Ne bucurăm deja de o sală plină, fără şanse să mai gaseşti un locşor şi de un public atent şi receptiv la asemenea muzicieni. Împreună vom fi parteneri la sărbătoarea acestui renumit post, Radio Târgu Mureş, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de viaţă. La mulţi ani, Radio Târgu Mureş!”

Serviciul           Comunicare

Cele mai citite

Related Articles