Dan Şanta, directorul de Relaţii Internaţionale al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost ales membru al Comitetului Radio EBU în cadrul celei de-a 25 reuniuni Radio EBU ce s-a desfăşurat în perioada 10-12 aprilie la Sofia. La evenimentul găzduit de Radioul Naţional din Bulgaria au participat Graham Ellis (BBC) – reales preşedinte al Comitetului Radio EBU, Graham Dixon – EBU Head of Radio, Georgică Severin – preşedinte director general Radio România, alţi preşedinţi şi reprezentanţi de top ai radiourilor naţionale din ţările membre EBU. În cadrul aceleiaşi reuniuni, Philippa de Roten (SRG SSR/RTS, Elveţia), Serge Schick (GRF/SRF, Franţa) şi René Zavoral (CR, Republica Cehă) au fost aleşi vicepreşedinţi ai Comitetului Radio EBU.

„Sectorul public de radio trebuie să se adapteze permanent provocărilor din industria de media, dar şi să profite de noile oportunităţi prin care poate adânci relaţia cu ascultătorii, iar rolul Comitetului Radio EBU este crucial, în acest sens. Sunt profund onorat de încrederea cu care am fost investit de colegi mei din Europa”, a declarat Dan Şanta.

Reuniunea Radio EBU este locul unic de întâlnire pentru liderii seniori din lumea radioului public. Sectorul mass-media publice se confruntă în mod constant cu noi provocări, în diferite domenii de activitate, dar în acelaşi timp se introduc noi oportunităţi pentru aprofundarea relaţiilor cu publicul. În cadrul reuniunilor Radio EBU participanţii stabilesc în mod constant noi modalităţi de interpretare şi îndeplinire a misiunii de serviciu public şi împărtăşesc perspectivele lor.