Periplu coral românesc la Sala Radio

Joi, 15 iunie de la ora 19:00, Corul Academic Radio, ansamblul Radio România care împlinește în curând 83 de ani, vă invită la Sala Radio la o călătorie prin muzica autohtonă, sugestiv intitulată Periplu coral românesc.

Inițiat de dirijorul corului, Ciprian Țuțu, evenimentul îl are ca invitat special pe dirijorul Cornel Groza, al cărui nume este indisolubil legat de destinul Corului Filarmonicii Transilvania și al corului de cameră Cappella Transilvanica al Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca. Activitatea sa artistică de peste 50 de ani include concerte corale sau vocal-simfonice cu repertorii de la muzica medievală până la cea contemporană, susţinute atât în marile centre culturale ale ţării cât şi în Anglia, Spania, Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Belgia, Luxemburg, Italia, Grecia, Ungaria, Moldova și Israel.

Îl vom avea în mijlocul nostru pe invitatul special al concertului, de data aceasta dirijorul principal al serii – maestrul Cornel Groza, cel mai experimentat dirijor de cor al țării aflat încă în activitate la pupitrul dirijoral al unui ansamblu profesionist. Împreună cu invitatul nostru, am imaginat un concert exclusiv de muzică românească, un mănunchi de creații laice și religioase, clasice sau mai recente, acoperind întregul areal geografic al țării” declară despre evenimentul de la Sala Radio dirijorul Ciprian Țuțu.

Programul serii cuprinde lucrări ca 4 Madrigale (pe versuri de Mihai Eminescu) – P. Constantinescu, Tatăl nostru – S. Marcu, Între păsări – F. Donceanu, Lacul – S. Păutza, Lugojana – I. Vidu, Hora miresei – A. Pop ș.a.

La pian o veți aplauda pe Carmen Săndulescu și la percuție pe Liviu Ofițeru.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.6800). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe entertix.ro, myticket.ro şi în librăriile Cărtureşti. Biletele și abonamentele achiziționate până la data de 1 mai 2023 prin iabilet.ro rămân valabile.

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

De același autor

Related Articles