Palatul Cultural din Reșița, iluminat în albastru de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului este marcată în fiecare an la data de 14 noiembrie. Cu această ocazie clădirea Palatului Cultural din Reșița va fi iluminată în albastru. Acțiunea este organizată de clubul Lions Onix Reșița și Primăria Reșița și face parte dintr-o campanie mondială de sensibilizare în ceea ce privește diabetul zaharat, în cadrul căreia, în fiecare an, clădiri reprezentative din mari orașe din întreaga lume sunt iluminate în această culoare. La nivel internațional, culoarea albastră este atribuită luptei împotriva diabetului.

Pandemia a anulat evenimentele organizate anual de clubul Lion Onix Reșița.

În fiecare an de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, clubul Lions Onix Reșița a organizat un stand în fața Palatului Cultural unde cetățenii își puteau verifica glicemia, primeau informații despre diabet și complicațiile lui. Anul acesta datorită pandemiei, aceste evenimente au fost anulate. Dar împreună cu Primăria Reșița am hotărât iluminarea Palatului Cultural în culoarea albastră, în seara de 14 noiembrie„, ne-a declarat președintele clubului Lion Onix Reșița, dr. Felicia Quint

Dr. Felicia Quint

Cărășenii sunt invitați să se alăture proiectului Panglica Albastră.

Pentru că noiembrie este luna de constientizare a Diabetului Zaharat, clubul Lions Reșița Kindnes a inițiat proiectul „Panglica Albastră”legarea la mașinile proprii a unei panglici albastre. S-au alăturat toate cluburile Lions din Reșița, respectiv Lion Onix Reșița și Lions Reșița Montană pentru a face un numar cât mai mare de oameni să conștientizeze și să se alăture Organizatiei Lions în demersul ei de a sublinia importanța luptei împotriva diabetului, precum și prevenția acestuia.

Medicii specialişti din Caraş-Severin atrag şi în acest an atenţia asupra prevenirii şi depistării la timp a diabetului. În judeţul Caraş-Severin sunt 21 de mii de bolnavi de diabet înregistrati şi numărul acestora continuă să crească de la un an la altul. Diabetul zaharat este principala cauză de orbire, de insuficienţă renală, atac vascular cerebral, infarct de miocard acuţ neuropatie diabetică şi picior diabetic.

De același autor

Related Articles