Noaptea Muzeelor în 5 locaţii diferite din Reşiţa

Noaptea muzeelor, eveniment în derulare şi la Reşiţa, sâmbătă, 14 mai, în intervalul orar 16.00 – 21.00 va oferi publicului şi la ediţia din acest an o serie de expoziţii în mai multe locaţii din oraş.

Astfel, la ora 16.00 va avea loc deschidere a noului sezon la Salonul de Artă și Industrie al TMK Reșița, unde va fi prezentată o retrospectivă a expozițiilor din 2021, de la ora 18.00 la Muzeul Cineastului Amator din sediul Centrului Universitar UBB Reșița, vor putea fi văzute expoziții de fotografii cu locomotive din arhiva proprie şi cu tematică feroviară din colecția lui Bogdan Andrei Mihele.

De la 18.30, Biblioteca Germană „Alexander Tietz” va găzdui expoziția de artă plastică dedicată jubileului celor 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur din România, iar între orele 19.00 şi 20.30, vor exista tururi ghidate ale Muzeului de Locomotive cu Abur din cartierul Triaj.

În paralel cu aceste acţiuni, porţile Muzeului Banatului Montan din Reşiţa vor fi deschise publicului între orele 16.00 şi 21.00 pentru vizitarea expozițiilor găzduite de instituţia de cultură.

De același autor

Related Articles