Muzeul Banatului Montan găzduiește lansarea filmului Orașul regal: Ion Marin Almăjan

Muzeul Banatului Montan, Reșița, în colaborare cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România organizează, 18 ianuarie 2024 de la ora 16.00, lansarea filmului Orașul regal: Ion Marin Almăjan.

Acesta este cel de-al treilea documentar din trilogia dedicată personalităților cărășene realizată de către regizorul Ioan Cărmăzan în anul 2023, celelalte două fiind Scuturatul pomilor din Rai, dedicat sculptorului Bata Marianov, și Lumina care zidește-Silviu Oravitzan.

Lansarea documentarului va avea loc în prezența lui Ion Marin Almăjan, cărășan născut la Dalboșeț, absolvent al Facultății de Filologie a Universității din Timișoara, secția româno-germană.

Ion Marin Almăjan debutează în 1970 și este membru al Uniunii Scriitorilor din 1972. Prozator, autor a numeroase editoriale, povestiri, romane și pamflete politice dar și poet, aflat în permanentă căutare și explicare a sinelui, Ion Marin Almăjan a dedicat o bună parte din viața sa conservării și promovării patrimoniului cultural bănățean, mai ales ca director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul de poezie „Țăranii din icoane”, recent editat la David Press Print, Timișoara.

Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.

Cele mai citite

Related Articles