Lansare carte, expoziție și film Morile Banatului la BOZOVICI

Asociația Acasă în Banat, alături de Primăria Comunei Bozovici, invită cărășenii la lansarea volumului, deschiderea expoziției itinerante și prezentarea filmului documentar miercuri, 15 noiembrie 2023, de la ora 13.00 la Căminul Cultural din Bozovici pentru a vorbi despre importanța și bogăția patrimoniului mulinologic din Valea Almăjului.

Timp de patru ani, Asociația Acasă în Banata efectuat o cercetare amplă pentru identificarea tuturor morilor istorice din zona Banatului, atât în județul Timiș, cât și în județul Caraș Severin. Au fost inventariate nu mai puțin de 410 obiective, un patrimoniu mulinologicfoarte important, definitoriu pentru această regiune.  Dintre aceste mori identificate, 100 se află în Valea Almăjului.

Cercetarea a avut ca rezultat un volum – Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic din județele Timiș și Caraș Severin – tipărit cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură,dar și o expoziție itinerantă și un film documentar realizate în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TIMCULTURA 2023 – Morile Banatului, ediția a II-a. Expoziție itinerantă.

Cele mai citite

Related Articles