La Caransebeş începe Gugulan Rock Open Air Festival

Timp de două zile, în perioada 12-13 august, are loc Gugulan Rock Open Air Festival, un festival de muzică rock/metal ajuns la cea de-a opta ediție. Anul acesta vor fi prezente mai multe formaţii ale scenei metal naţionale şi internaţionale, a declarat Cosmin Mihuța, președintele Asociației Gugulan Rock.

Noi am început pregătirile anul trecut în august, mai exact în 15 august, imediat după ce s-a terminat festivalul de anul trecut. Anul acesta este un an să zicem așa, un pic mai aniversar, pentru că am ajuns la ediția cu numărul 8, iar cifra opt dacă o punem într-o anumită poziție, poate să ne ducă cu gândul la infinit, ceea ce ne dă speranțe că acest festival va continua încă mult și bine de aici. Și bineînțeles, suntem bucuroși că putem să promovăm partea asta de țară și țara gugulanilor.

Anul acesta, cea mai valorică este o trupă din Finlanda – Swallow the Sun. Sunt deosebit de renumiți pe întreaga scenă internațională a muzicii rock și metal, iar cu aceștia am cochetat de câțiva ani buni, dar până acum nu s-au potrivit cu datele de de concert ale noastre.

Următoarea ar fi Ektomorf, o trupă din Ungaria care se clasează chiar pe primele locuri în clasamentele rock și metal din Europa și chiar din lume. Ei au venit dintr-un tuneu american acum, asta înseamnă că festivalul nostru a ajuns acum pe harta celor importante de gendin România.

Și trupa Gotic, ei cântă de mai bine de 25 de ani în România și au avut succes pe plan național și internațional.

Ca în fiecare an festivalul se va desfășura în zona Valea Cenchii din Caransebeş. Participanţii au la dispoziţie spațiu de campare gratuită şi o zonă amenajată pentru servirea mesei, băuturi reci, dușuri și toalete. Abonamente și bilete pot fi achiziționate online pe iabilet.ro sau direct la intrare.

Cele mai citite

Related Articles