Jazz în dar de Dragobete, la Sala Radio

Ce poate fi mai frumos pentru o seară de Dragobete decât un concert de jazz? Sub titlul “Jazz în dar de Dragobete“, joi, 24 februarie de la ora 19:00, Nadia Trohin – una dintre tinerele voci apreciate pe scenele de jazz din România, concertează la Sala Radio alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

Născută la Chișinău, Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzică București și a fost solista trupei Millenium (2000-2004) și membră a grupului vocal Jazzapella. Alături de Millenium a lansat două albume: Fata sihastră şi Creştini, Crăciunul a sosit. Este cunoscută de public și ca „fata sihastră”, după succesul melodiei cu același nume.

Şi-a definitivat studiile de licenţă, masterat şi doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2010, a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureş şi, în acelaşi an, a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian, alături de care a înregistrat CD-ul La margine de Bucureşti, apărut în 2011, la casa de discuri Soft Records. Nadia Trohin este o tânără artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton.

De-a lungul timpului a susţinut numeroase concerte în ţară şi în străinătate, colaborând cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice, între care: John Betsch, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Maurice de Martin, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu ş.a. În paralel cu activitatea concertistică, Nadia Trohin se implică activ şi în domeniul educaţional, fiind asistent universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi trainer vocal la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice

De același autor

Related Articles