France Jazz Meeting la Gărâna Jazz Festival 23

Mai sunt doua luni pana la GARANA, vacanta cu jazz din munti, cea mai asteptata explorare muzicala de peste an. Programul celei de-a 23-a editii Garana Jazz Festival gazduieste France Jazz Meeting, un eveniment inedit din cadrul sezonului Romania-Franta 2019. Sambata, pe 13 iulie, publicul din Poiana Lupului descopera jazz francez, in trei formule originale: Renaud Garcia-Fons & Doranteş Jacky Terrasson Trio siGrégory Privat Trio.

Intalnirea dintre contrabasistul francez Renaud Garcia-Fons si pianistul Doranteş originar din Anadaluzia, Spania, va fi unica, adusa la viata de pasiunea comuna pentru flamenco. Acest duo remarcabil va pune in scena un spectacol cu atmosfera calda, mediteraneeana: o abordare originala a muzicii flamenco, filtrata prin jazz si imbogatita de improvizatii spectaculoase. Va fi un statement al flamenco-ului de secol XXI.

Pianistul Jacky Terrasson nu este numit intamplator “un pianiste du bonheur”. Terrasson stie sa transmita bucurie si pofta de viata mai bine decat oricine altcineva. Mereu cautand sa inventeze, sa exploreze, reuseste sa impresioneze publicul cu virtuozitate, pasiune si subtilitate. Pe scena de la Garana, Jacky Terrasson va urca alaturi de doi parteneri la fel de impresionanti: bateristul newyorkez Ali Jackson si de basistul francez Sylvain Romano.