La numai 51 de ani, colegul nostru, Mugur Corpaci, ne-a părăsit în această dimineaţă. De formaţie matematician, Mugur Corpaci a intrat în radio cu marele val de tineri jurnalişti din anii ‘ 90. Vocea sa unică, puternică, dicţia perfectă şi ritmul rapid cu care vorbea l-au recomandat imediat pentru Redacţia Ştiri. A prezentat ani la rând radiojurnalul la Radio România Actualităţi, fiind în acelaşi timp un îndrumător exemplar pentru cei noi veniţi în redacţie. Însă marea sa pasiune a fost sportul, el însuşi a făcut sport toată viaţa, marea sa pasiune fiind tenisul şi, până la urmă, s-a alăturat colegilor de la Redacţia Sport.

A parcurs pe rând toate treptele meseriei de jurnalist de radio, de la redactor de ştiri până la publicist comentator şi realizator de emisiuni.

Mugur Corpaci a fost caracterizat înainte de toate de pasiunea fără margini pe care o punea în tot ce a lucrat: un profesionist de elită şi un om de radio înnăscut, scria cu o precizie matematică, prezenta şi se exprima liber. Fiecare moment al unei competiţii sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. Mugur Corpaci a fost, fără îndoială, unul din cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România.

Radio România pierde vocea inconfundabilă a lui Mugur Corpaci, dar personalitatea sa, profesionalismul şi măiestria puse cu rară nobleţe şi dedicaţie în slujba fenomenului sportiv, vor rămâne eterne în memoria a milioane de ascultători!

Dumnezeu să-l odihnească!