Iohannis la standul Radio Romania
Prima zi a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS – Carte de Învățătură a stabilit un record de vizitatori. Din cei 10.000 de oameni care au venit la cel mai important eveniment dedicat cărții, organizat de Radio România, peste 2500 au participat la lansarea volumului președintelui ales, Klaus Iohannis, „Pas cu pas„, carte apărută la Editura Curtea Veche. Klaus Iohannis a semnat toate volumele cumpărate de admiratori, prelungind cu o oră, în mod excepțional, programul primei zile a Târgului.
Președintele ales, Klaus Iohannis, a vizitat și standul Radio România, unde s-a întreținut, vreme de câteva minute, cu președintele director general al Radioului, Ovidiu Miculescu. Cei doi au vorbit despre importanța informării obiective a publicului dar mai ales despre rolul major pe care Radio România îl are în viața culturală din România.
Târgul Internațional de Carte Gaudeamus își așteaptă vizitatorii până duminică, între orele 10,00 și 20,00. Recordul acestui an este reprezentat de cele 750 de evenimente organizate timp de 5 zile, o performanță neatinsă în istoria de 21 de ani a manifestării.

Programul primei zile a Târgului Gaudeamus a fost prelungit în premieră

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură 2014, organizat de Centrul Cultural Media al Radio România, şi-a deschis porţile ieri, 19 noiembrie. Evenimentul are loc în perioada 19 – 23 noiembrie şi este găzduit de Pavilionul Central Romexpo.
La ceremonia de deschidere oficială, desfăşurată la ora 12:00, au participat: Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General Radio România, Oltea Şerban-Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România, Benoît Rutten, Preşedinte GADIF (partener privilegiat al ediţiei) şi Preşedinte de onoare al târgului, Dmitry Itskovich, director al editurii o.g.i. (reprezentantul oficial al Agenţiei Federale de Presă şi Comunicare în Masă din Federaţia Rusă – Invitatul de onoare al ediţiei), Cătălin Trifu, director general al Romexpo şi Luiza Domnişoru, şef Serviciu Relaţii Publice Automobile Dacia.
Prima zi a târgului a adăugat în palmares peste 10.000 de vizitatori, peste 2.500 dintre aceştia fiind participanţii la evenimentul care a captat atenţia publicului şi a presei în cea de-a doua parte a zilei: lansarea, în prezenţa autorului, a volumului „Pas cu pas” semnat Klaus Iohannis şi apărut la editura Curtea Veche. Sosit la târg în jurul orei 17:30, Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a vizitat standul Radio România – organizatorul Târgului Gaudeamus, după care şi-a lansat cartea în prezenţa a numeroşi vizitatori; sesiunea de autografe maraton care a urmat a determinat, în premieră, prelungirea programului târgului cu peste o oră.
Târgul rămâne deschis până duminică, 23 noiembrie, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10:00 şi 20:00. Pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, vizitatorii pot participa la Tombola Gaudeamus al cărei Mare Premiu este o Dacia Logan 10 ani.
Informaţii suplimentare, la Secretariatul Gaudeamus, e-mail office@gaudeamus.ro sau pe www.gaudeamus.ro. Persoane de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro) şi Anca Badea (0740.121.173, e-mail: anca@gaudeamus.ro).