Anul Nou 2021 debutează păstrând frumoasele obiceiuri la Radio România Reşţa, dintre care şi acela devenit tradiţie în fiecare seară de luni, de la ora 22:00,când vă invităm la Teatru Naţional Radiofonic!

În această seară, de la ora 22:00, vom asculta ‘’Comedii satirice’’ de Theodor Mazilu: ‘’Dreptul la ipocrizie’’, ‘’O feroce armonie conjugală’’, ‘’De ochii lumii’’.

Regia artistică: Vasile Manta.

 În distribuţie: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Tora Vasilescu, Marius Florea Vizante, Adriana Trandafir, Alexandru Bindea. Redactor: Marina Spalas. Regia de studio: Janina Dicu.

Regia muzială: George Marcu. Coloana sonoră: Vasile Manta.

 Înregistrare din anul 2007.

Teodor Mazilu (sau Theodor Mazilu, n. 11 august 1930, București, d. 18 octombrie 1980) a fost un dramaturg român, autor de piese de teatru și scheciuri pentru televiziune. S-a născut ca al patrulea copil într-o familie de muncitori.

Opera

Teodor Mazilu scrie începând din 1949, mai întîi în periodice pentru ca mai apoi să publice colecții de nuvele și romane. Ceea ce îl caracterizează pe Mazilu este însă teatrul său, adesea asemănat cu cel al lui Caragiale. În ciuda cenzurii severe din acea perioadă el reușește să-și câștige publicul luînd în zeflemea absurdul caracteristic regimului despotic.

Piesa „Proștii sub clar de lună”, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963 la Teatrul Bulandra este scoasă de pe afiș pentru o vreme de autorități. În anul 1972 publica „Ipocrizia disperării”, eseu în care își prezintă filozofia personală.

De la ora 23:00 vom asculta dramatizarea radiofonică de  N. David „O greşeală de chimie’’ de William Faulkner.

Regia artistică: Cristian Munteanu.

 În distribuţie: Nicolae Luchian Botez, Emil Liptac, Boris Ciornei, Mihai Heroveanu, Alexandru Azoiţei. Regia de studio: Constantin Botez.

Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: Ion Mihăilescu.

 Înregistrare din anul 1969

William Cuthbert Faulkner, născut Falkner  a fost un prozator american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1949, unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX. Modernismul lui Faulkner se înscrie în spiritul de influență al lui James Joyce, ca model de artă romanescă.

Audiţie plăcută şi La Mulţi Ani!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău