[FOTO] Gărâna Jazz Festival – combinația perfectă pentru iubitorii de jazz și artă

Gărâna, satul dintre munți, a devenit în acest final de săptămână, din nou, locul de întâlnire al pasionaților de jazz. Pe lângă experiențele muzicale, iubitorii de artă au ocazia să se delecteze și cu o expoziție de pictură.

Organizatorii festivalului au dorit să aducă în atenția publicului și artiști plastici tineri care au organizat o expoziție de tablouri pe pânză și hârtie având ca temă Festivalul de Jazz.

Este pentru prima dată când suntem prezenți la Gărâna. Este o ocazie bine venită, mai ales în perioada aceasta când încercăm să profităm de orice moment pentru a ieși cu lucrările către public. Ne-am bucurat de invitație și am încercat să pregătim lucrări special pentru acest eveniment.

Tema expoziției este gândită special pentru festival. Sunt și câteva lucrări abstracte, dar majoritatea lucrărilor merg exact pe tematică. Sunt realizate în diferite stiluri și abordează portrete ale diferiților artiști. Suntem 8 artiști cu peste 30 de lucrări pe pânză și hârtie, de dimensiuni diferite. Din păcate vremea nu ne-a permis expunerea tablourilor până acum, așa că astăzi este prima și din nefericire și ultima zi a expoziției, fiind și ultima zi de festival.

Așteptăm și noi să vedem reacția publicului la aceste lucrări pentru că vrem să demonstrăm că arta nu se limitează la un singur gen, ci și la muzică și pictură pe care le putem combina foarte frumos. Sperăm să fim prezenți și la ediția viitoare a Gărâna Jazz Festival”, ne-a declarat Teodora Pop, artist și totodată una dintre organizatoarele expoziției.

Expoziția poate fi admirată, duminică 9 august 2020. Vizitatorii pot achiziționa lucrările, iar prețurile variază între 100 și 1000 de lei.

Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii ani, peste 100.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

FOTO – Laurențiu Morun

De același autor

Related Articles