[FOTO-AUDIO] Predare de ştafetă la ATOR Banatul de Munte!

Centrul de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom a găzduit vineri, 24 septembrie o e,oţionantă întâlnire anuală a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, eveniment ce a reunit adolescenți și tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei Caransebeșului.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de binecuvântare în biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Moniom, slujbă săvârșită de părintele Mihai Ciucur care, la finalul acesteia a adresat câteva îndemnuri părintești la continuitate și unitate în frumoasa lucrarea atoristă, născută tot la Moniom, în vara anului 2016.

„După mai bine de 5 ani de la constituirea acestui grup de tineri ai Bisericii, momentul acesta este povestea unui nou început pentru asociaţie, pentru că pe lângă faptul că dobândeşte personalitate juridică,identitate proprie, are o conducere proprie pe care tinerii şi-au ales-o, întâlnirea a fost practic o predare de ştafetă, le-am dat şi le dăm credit tinerilor spre a continua această poveste frumoasă ATOR Banatul de Munte, iar pentru mine personal este un moment de nostalgie şi emoţie fiindcă am investit mult în această lucrare frumoasă iar astăzi roadele muncii mele din aceşti ani, care sunt aceşti tineri, să preia misiune importantă, desigur cu promisiunea că rămân alături de ei şi îi asigur de tot sprijinul meu, mai ales că funcţionează în cadrul Episcopiei Caransebeşului în cadrul departamentului de tineret pe care îl coordonez.Am toată încrederea în ATOR Banatul de Munte”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de Tineret al eparhiei.

În debutul ședinței, părintele Mihai Ciucur a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, a subliniat că asociația funcționează sub forma unui ONG în subordinea Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului și a prezentat Consiliul Director format din cei trei membri fondatori: Anita Radics – președinte, George Lăpădat – vicepreședinte și Mihail Cincheză – secretar.

În continuare, George Lăpădat a prezentat statutul și obiectivele asociației, iar Anita Radics a prezidat lucrările ședinței anuale, prezentând ordinea de zi și moderând discuțiile în plen.

Anita Radics, preşedintele reales al ATOR B.M, a mărturisit:

„Este vorba de reorganizarea asociaţiei noastre pe care noi o considerăm a doua noastră casă, fiindcă aici ne-am format. Timp de 5 ani de zile decând s-a înfiinţat această asociaţie noi am funcţionat ca un grup informal de tineri şi de acum am dobândit statut juridic şi funcţionăm legal fiind o organizaţie în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am bucurat să vedem că pe lângă membri vechi au participat la această întâlnire de membri noi. Avem programate foarte multe activităţi minunate atât în online cât şi în format fizic şi nu putem decât să fim optimişti şi să ducem mesajul frumos al iubirii, al libertăţii şi al frumuseţii unei tinereţi curate la cât mai mulţi copii şi tineri din judeţul Caraş Severin”.

Consiliul Director al asociației a fost extins prin primirea a 4 noi membri dintre cei prezenți, au fost stabilite departamentele asociației și coordonatorii acestora, iar în cea de-a doua parte a întâlnirii a fost stabilit programul și activitățile viitoare ale ATOR Banatul de Munte.

La întâlnire au luat parte aproximativ 55 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani din mai multe localități ale județului și a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind unul dintre momentele organizatorice importante de pe agenda Departamentului de tineret.

După 5 ani de rodnică activitate în eparhia Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte pleacă la un nou drum, cu identitate juridică și conducere de sine stătătoare, cu o bogată experiență și mult entuziasm, dar, mai ales, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, Cel care a fost, este și va rămâne în mijlocul tinerilor care Îl iubesc și ascultă voia Sa.

Mult succes tinerilor de la ATOR Banatul de Munte!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: ATOR B-M

De același autor

Related Articles