Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ”Ovid Densușianu” Hunedoara organizează CODE Kids FEST SUD-VEST 2020 – Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, în data de 21 octombrie 2020, orele 15:30-17:30, în format online

2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj împreună cu Fundația Progress au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.

O serie de proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vor putea fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Regional de Știință și Tehnologie reunește copii și bibliotecari din Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara, trei dintre cele 19 județe din România unde se desfășoară proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Județul Caraș-Severin este reprezentat la CODE Kids FEST 2020, de clubul de programare al bibliotecii comunale din Sacu, sub coordonarea bibliotecarului Viorel Spaiuc.

,,Faptul că avem un club de programare într-una din comunele județului, (Sacu) este o premieră și dovedește că se fac pași pentru a oferi egalitate de șanse la educație digitală pentru copiii din mediul rural. Bibliotecile dovedesc astfel că se pot implica activ în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic, în beneficiul comunităților pe care le deservesc. Ne dorim ca participarea la acest eveniment să fie un imbold și pentru alți copii din județul nostru să se inițieze în tainele programării. Bibliotecile publice le oferă gratuit această oportunitate de învățare și dezvoltare, prin intermediul programului Code Kids” – Clara Maria Constantin, manager Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Cu emoții, dar și curaj copiii din cluburile ABC Info Code Kids Țânțăreni, Kids of  Future Vladimir, Code Bags Sacu, Cool Coding Brad și First Line Petrila sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat: Alarma Arduino, Motor pas cu pas, Joc de Reacție,Realizare aplicație App inventoretc. Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului.

Târgurile de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST 2020 încununează munca de doi ani a copiilor din cadrul proiectului CODE Kids. Au muncit mult, au petrecut peste 200 de ore în care au scris linii de cod, în care au lucrat la proiectele pe care le prezintă la acest târg. Merită să vedem în ce proiecte și-au investit creativitatea și cunoștințele tehnice, să le sărbătorim evoluția și să-i sprijinim în continuare în procesul de învățare.” – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids

Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă live pe pagina de FB – Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, https://www.facebook.com/events/1314556315587875/

CODEKidsFEST SUD-VEST 2020 – Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii este organizat cu sprijinul Fundației Progress, Code Kids România şi Simplon România. Parteneri locali: Casa Corpului Didacic Caraș Severin