Străvechea dieceză romano-catolică de Cenad a fost întemeiată în anul 1030 prin Sfântul Ştefan rege al Ungariei. După primul război mondial, ca succesoare pe teritoriul românesc a Episcopiei de Cenad, a fost înfiinţată Dieceza de Timişoara.

Cu prilejul marcării celor 990 de ani de la întemeierea Diecezei de Cenad, în Episcopia romano-catolică de Timişoara vor avea loc două concerte aniversare, joi, 29 octombrie de la ora 19.00 în biserica Millennium din Timișoara-Fabric şi duminică, 8 noiembrie în biserica parohială din Recaș, în cadrul Sf. Liturghii de la ora 10.00.

Își dau concursul: corul bisericesc „Laudate Dominum” din Recaș condus de Cosmin Pelics, la orgă recitaluri vor fi susţinute de: Christian Roşoagă, Patrick Paulescu, Cristea Mihály, Dan Pelics, Denis Moldovan, la trompetă Tibor Bodó şi la clarinet Zoltán Bodó. Soliști: Andreea Bodroghi și Fabian Pelics.

Din program amintim lucrări din creația compozitorilor: J.S. Bach, G.F. Händel, W.A. Mozart, G. Bizet, L. Cherubini, F. Liszt, M. Dupré şi P. Huber.

Intrarea publicului este liberă cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii COVID-19, purtarea măștii de protecţie și păstrarea distanţei fizice fiind obligatorii.