Big Band Radio1

Miercuri, 19 februarie (ora 19:00), sunteţi invitaţi la Sala Radio la o seară exclusiv dedicată blues-ului şi nu oricum, ci în interpretarea a trei artişti cu numeroase apariţii în ţară şi străinătate: Hanno Höfer, Mike Godoroja şi Berti Barbera. În cadrul seriei de evenimente sugestiv intitulate Jazz pe româneşte, în studioul din Berthelot veţi aplauda din nou evoluţia Big Band-ului Radio, sub bagheta dirijorului ansamblului: Ionel Tudor. Alături de Mike Godoroja îl veţi aprecia de asemenea pe chitaristul Alex Vişan. Aranjamentele orchestrale ale pieselor sunt semnate de Ionel Tudor şi George Natsis, cu excepţia piesei Kansas City, orchestrată de Brett Stamps.

Pentru Big Band-ul Radio blues-ul este de altfel un gen îndrăgit: în 2002 un album dedicat în întregime genului a fost lansat la Editura Casa Radio, sub titlul Radio Big Band Blues – Let The Good Times Roll. De altfel, printre şlagărele pe care le veţi asculta pe 19 februarie la Sala Radio se numără şi celebra piesa care dă titlul acelui album, Let The Good Times Roll, care va încheia o superbă seară de blues, fiind interpretată de toţi cei trei solişti invitaţi, alături de Big Band-ul Radio.

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător şi muzician), Hanno Höfer şi-a construit şi în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experienţa sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers şi de formaţia Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian.
Hanno Höfer povesteşte în interviurile sale că pasiunea pentru muzică a început de la un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care erau imprimaţi toţi muzicienii importanţi de blues şi de rock de la vremea aceea din SUA, experienţă care l-a determinat să îşi dorească o carieră muzicală.

Mike Godoroja a cântat în mai multe formaţii ca Mike Godoroja & Blue Spirit, Double Fantasy, Blue Spirit ş.a. şi se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia amintim albume ca Hippie cu diamante, Balkanic zeppelin, Capra Vecinului etc. Cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock, producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti Barbera reuşeşte să confere o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus faţă de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piaţa românească, a realizat şi a prezentat mai multe emisiune radio şi tv.

Amfitrionul serii va fi Florian Lungu, el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio şi TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi câteva compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute. Condus de propriul îndemn – Jazz longa, vita brevis!, Florian Lungu pregăteşte publicului său o Scurtă istorie a jazz-ului românesc.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

1 COMENTARIU

Comments are closed.