[AUDIO] Dorica Dan, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare şi vicepreşedinte EURORDIS susţine campania umanitară “Muzică pentru Viaţă”

Şi Dorica Dan, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare şi vicepreşedinte al Organizaţiei Europene pentru Boli Rare-EURORDIS susţine campania umanitară Muzică pentru Viaţă. Cancerele la copii sunt considerate boli rare, dar reprezintă a doua cauză de deces pentru grupa de vârsta 1-14 ani, dupa accidente.

Prognosticul bolii este considerabil mai bun în oncologia pediatrică, astfel aproximativ 70-80% dintre copii sunt supravieţuitori, dacă boala este diagnosticată la timp şi dacă este tratată corect.

O campanie binevenită pentru nevoile unor categorii de pacienți pediatrici, copii cu boli extrem de grave, cum sunt cancerele rare, pentru că toate cancerele la copii sunt cancere rare, sunt boli rare și de aceea consider că este o campanie binevenită. Denumirea campanie Muzică pentru Viață iarăși este foarte stimulativă și sperăm să sune ca o muzică pentru toți cei care ar putea să sprijine demersurile campaniei pentru ca acești copii să aibă acces la tratamente așa cum au nevoie.

Este foarte important ca noi, societatea civilă, să ne mobilizăm când există astfel de situații, când există astfel de cereri la nivel național, pentru că până la urmă nicio țară din lume nu poate face față tuturor problemelor care apar în domeniul sănătății, mai ales după 2 ani de pandemie. Este foarte greu pentru toată lumea, iar pentru acești pacienți micuț, cu atât mai mult.

Eu sper ca lumea să se mobilizeze și să răspundă nevoilor acestor copii. Sunt Dorica Dan, sunt președintele Alianței Naționale de Boli Rare și Asociației Române de Cancere rare, sunt vicepreședinte EURORDIS la nivel european și coordonatoarea Centrului NORO. Susțin campania Radio Reșița!”

De același autor

Related Articles