[FOTO-AUDIO] ”Fușăraiele”, obiecte concepute în uzinele din Banatul Montan, vor fi expuse într-o expoziție unică în România

Diferite obiecte fabricate în uzinele reşiţene -fușăraiele – urmează să fie expuse într-o expoziție inedită, unică în România.

În această toamnă, Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator a început o campanie de strângere de obiecte, care au fost concepute înainte în ”schimbul trei” al uzinelor reșițene.

Oana Frențiu, președintele Fundației Comunitare a Banatului Montan vorbește despre acest proiect inclus seria 250 de industrie în Reșița:

Ce sunt de fapt fușăraiele ? ne-a răspuns la această întrebare Petre Dalea unul dintre cei care au fabricat celebrele obiecte în uzinele reșițene:

Așadar, ”fușăraiele”  urmează să fie reunite într-o expoziție cu caracter permanent, iar data limită pentru depunerea exponatelor este 20 septembrie.

Detalii pot fi obținute la numerele de telefon 0745990422 și 0766190057 sau la sediul Fundației Comunitare Banatul Montan,ce funcționează în cadrul Centrului Universitar UBB Reșița, în corpul E.

sursa foto: Fundatia Comunitara a Banatului Montan/Petre Dalea