Portugalia – Austria 0-0. Ronaldo a ratat 11 metri

Echipele de fotbal ale Portugalia şi Austriei au terminat la egalitate, 0-0, meciul disputat sâmbătă seară pe stadionul Parc des Princes din Paris, în grupa F a EURO 2016. Rezultatul pune într-o situaţie dificilă mai ales echipa Portugaliei, considerată favorită, care se află la a doua egalitate în acest turneu (după 1-1 cu debutanta Islanda), deşi fusese considerată ca una dintre cele mai bune ale ediţiei, iar Austria, învinsă clar de Ungaria în debutul competiţiei, se poate considera mulţumită, întrucât, deşi nu a strălucit până acum, mai ales sâmbătă seara, când a fost dominată copios, păstrează şanse de calificare pentru ultima rundă.
Totodată, palmaresul direct dintre cele două reprezentative, oricât ar părea de ciudat, se menţine favorabil austriecilor, care au 3 victorii, in 2 meciuri au fost învinşi, iar 6 partide, cu aceasta, s-au încheiat la egalitate.

Obsesia lui Cristiano Ronaldo de a bate record după record s-a transformat, parcă, într-un veritabil blestem, celebrul CR7 nereuşind să înscrie nici din lovitura de la 11 m, pe care a ratat-o în minutul 78, când a tras în bară, la un penalty obţinut tot de el. Poate legea nescrisă a fotbalului, care spune că nu este bine să execute jucătorul faultat, l-a pedepsit.

Însă căpitanul portughez a mai avut mari ocazii de a marca, la faze pe care le-a finalizat foarte bine, dar a avut în faţă un portar, Almer, în zi de graţie. Aşa s-a întâmplat în 2 minute consecutive, 55 şi 56, când Almer a respins prima oară un şut de la 20 de metri, apoi, la cornerul care a rezultat a parat lovitura cu capul foarte bine plasată a „şeptarului” de la Real Madrid.

Cele mai citite

Related Articles