„LIMPEZIRE” – Expoziţie Ştefana Petre la Galleria 28

În perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2022, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timişoara, va putea fi vizitată expoziţia „Limpezire”, semnată Ştefana Petre. Organizată de Galleria 28, în parteneriat cu Grupul Noima, curatoriată de Maria Paşc, expoziţia aduce în atenţia publicului cele mai recente lucrări ale tinerei artiste care trăieşte şi lucrează în Bucureşti.

Despre expoziţie, curatorul Maria Paşc notează: „Pictura Ştefanei Petre este studiu amănunţit de culoare şi compoziţie ce prezintă o realitate pe care artista a descompus-o ca mai apoi să o recompună pe suprafaţa pânzei. În această operaţie de sinteză obiectivă, ştiinţa nu rămâne în urma talentului, compoziţia este justă şi viguroasă.
Studiul Ştefanei este un adevărat demers de decantare, o luptă acerbă la toate nivelele cu neştiutul, cu întâmplătorul, cu nesemnificativul. În pictura sa dominată de o gamă cromatică cu griuri sever elegante tronează un radicalism al desenului dublat de o fervoare a culorii.
Incursiune. Cercetare, Căutare. Hotărâre de a descrie obiectul scrutat, de a-l înfiinţa precum este. Unitatea desăvârşită şi armonia culorilor coincid cu unitatea concentrică a imaginii. Artista creează anume efecte pe care le obţine prin viguroase contraste de umbră şi lumină. Astfel, lucrările se bucură de strălucire şi profunzime. Pictura sa este un discurs plastic clar fără volute estetizante.”

Expoziţia „Limpezire” poate fi vizitată în perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2022, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timişoara. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0722.50.30.28 sau pe e-mail galleria28@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles