(FOTO) Concert de colinde la Carașova

În întâmpinarea nașterii Domnului nostru Isus Hristos, la Carasova, pe scena deschisă a Uniunii Croaților din România, a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 23 decembrie un concert de colinde, susținut de copiii din cele 7 sate croate din județul Caraș-Severin și de elevii Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița.

Colindele din bătrâni, ne-au umplut inimile de bucurie și ne-au dat speranța că generațiile tinere vor duce mai departe tradiția și obiceiurile noastre. Evenimentul organizat a creat prilejul de a ne întâlni și a sta la un pahar „de vorbă” cu prietenii, cunoștințele, rudele din satele noastre croate cu cei din zonă sau cei plecați peste hotare și întorși acum acasă pentru a sărbători împreună sfintele sîrbători. Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță și iubire. Sărbători fericite, cu bucurii și împliniri. La mulți ani!„, a subliniat președintele Uniunii Croaților din România Slobodan Giureci Ghera, contactat telefonic.

În atmosfera de sărbătoare, copiii prezenți s-au putut bucura de prezența omului de zăpadă și a lui Moș Crăciun și au avut prilejul să deguste din surprizele dulci din târgul de Crăciun.

Sursa: Nicoleta Liliana Bălan

De același autor

Related Articles