Florica Prevenda pe simezele Muzeului Banatului Montan din Reşiţa

Muzeul Banatului Montan invită publicul marți, 4 iulie la ora 18.00 la vernisajul expoziției “Undeva în timp”, dublat de lansarea catalogului expoziţiei în prezența artistei Florica Prevenda.

Pe 5 iulie, la ora 17.00 va avea loc o discuție moderată de criticul Ion Bogdan Lefter, ediţie specială a ”Cafenelei critice”, la Gărâna.

Este cea de-a doua etapă a unui proiect itinerant, care s-a desfășurat la Muzeul de Artă din Constanța. Expoziția, care s-a bucurat de un real succes, a fost  vizitată de peste 2500 de vizitatori, inclusiv cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor. Publicul este invitat să ia parte la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului. Familia artistei, a fost strămutată de două ori, prima dată în Banat, apoi la Dor Mărunt în Bărăgan. Iată de ce, proiectul reface drumul invers, într-un demers recuperator și reparator.

Florica Prevenda este născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la Muzeul Național de Artă al României București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.

În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea.

Evenimentul beneficiază de sprijinul următoarelor instituții:

Muzeul Banatului Montan Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Muzeul de Artă Constanța, Consiliul Județean Constanța, Societatea Culturală Aromână.

Parteneri Media: TVR Cultural, Radio Constanța, Modernism.ro, Propagarta, Observator Cultural.

De același autor

Related Articles