“Don Quijote” pe scena Teatrului de Vest, duminică

Duminică, 14 mai 2023, ora 19:00 pe scena Teatrului de Vest va avea loc spectacolul ‘’Don Quijote’’ după Miguel de Cervantes, Regia Ion Ardeal Ieremia. Scenografia: Inocențiu Ieremia.

Sound design și muzică originală: Horea Crișovan

Distribuția:

Alexandru Moldovan, Florin Ruicu, Camelia Ghinea, Claudiu Gabor, Robert Danci, Cezara Crețu, Dobrea Ioana, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Rusalina Bona, Sorin Fruntelată, Alin Turcu, Alis Pelle

În secolul nostru în care visătorii sunt considerați cel mai degrabă nebuni, destinul lui Don Quijote cu siguranță ar fi arătat altfel. Încercam să imaginăm acest personaj, privit prin ochii sticloși ai omului contemporan”, precizează regizorul spectacolului Ion Ardeal Ieremia.

Dacă Miguel de Cervantes, autorul romanului „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, pe care mulți critici literari l-au considerat primul roman modern și una din cele mai valoroase opere ale literaturii universal, nu exista, probabil că personajul său se năștea la curtea regelui Richard al doile sau din suspinele vreunui vremelnic soldat pe câmpul de luptă al disperării în opera marelui Will sau sub masca unui personaj ce încă nu s-a întrupat.

„Don Quijote de la Mancha” este capodopera literaturii spaniole, un personaj nemuritor, dar din păcate nu este viral. Prima parte a apărut în 1605 și s-a bucurat de un mare succes din partea publicului, apoi s-a tradus în principalele limbi europene și în prezent este una din operele cu cele mai multe traduceri din lume.

Rezervări bilete la numărul de telefon- 0771 654 638

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

De același autor

Related Articles