Biblioteca și oamenii cărții. 7 decenii de lectură și bibliotecă publică la Reșița

Consiliul Județean Caraș-Severin și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează 70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița (1952-2022), prin intermediul unor evenimente care vor aduce împreună bibliotecari, scriitori și cititori.

Primul eveniment, cu caracter festiv, se va desfășura marţi, 15 noiembrie în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, începând cu ora 10.00, în prezența dr. Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naționale a României.

Iubitorii de istorie și literatură sunt invitați la Muzeul Banatului Montan de la ora 17.00, pentru a se întâlni cu istoricul Adrian Cioroianu, care va lansa cărțile „Cea mai frumoasă poveste” și „A fost odată ca niciodată partidul comunist român. Pentru o istorie dezinhibată a „viitorului luminos”. 

Secțiile și filialele Bibliotecii Județene vor găzdui, cu acest prilej, expoziții de carte despre istoria bibliotecilor din Banat și ale scriitorilor bănățeni de lângă noi.

Organizarea bibliotecii publice din Reșița s-a făcut în baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1542 privind măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității bibliotecilor din Republica Populară Română, adoptată în cadrul ședinței din 28 decembrie 1951.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles