Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună în trei unităţi de învăţământ din Reşiţa

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin se alătură pentru al optulea an consecutiv inițiativei Citim Împreună România pentru a sărbători Ziua Internațională a Cititului Împreună.

ZICI este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din 2010 și Citim Împreună România. Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună, din peste 100 de țări.

Potrivit LitWorld „Poveștile sunt cea mai mare resursă a omenirii și cheia pentru a produce schimbări sociale. Atunci când copiii au acces la spații în care sunt liberi să-și exploreze identitatea, să-și descopere punctele forte și să-și exprime visurile, ei vor fi capabili să facă schimbări de durată în viața lor, în comunitățile lor și dincolo de acestea”.

Tema ediției din anul 2024 se va concentra pe ideea de a citi împreună benzi desenate, oferind un excelent prilej pentru a promova colecția de benzi desenate a bibliotecii noastre.

Pentru Radio Reşiţa, Clara Maria Constantin – directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin:

În data de 7 februarie 2024, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin va organiza sesiuni de lectură la Filiala”Lunca Bârzavei” a bibliotecii, cu participarea elevilor de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, precum și în școlile partenere – Colegiul Național „Mircea Eliade” și Colegiul Național „Diaconovici – Tietz“, după următorul program: 

7 februarie 2024, orele 9:00-11:00, la Colegiul Național „Mircea Eliade“ Reșița: participă elevii cls. a II-a și a IV-a, prof. coordonatori : Floarea Cojocaru, Nicoleta Marcu, Daniela Lorincz, Daiana Marișescu și Maria Foiagu. Vor citi copiilor: Oana Tabor, bibliotecar și Anisia Malița, elevă a Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița, desemnată Cititorul Anului 2023, în cadrul concursului ,,Bătălia cărților”, ed. a X-a la Reșița.

7 februarie 2024, ora 10:00, la Filiala „Lunca Bârzavei”: participă elevi de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, cls. I, coordonatori prof. Ioana Groze și bibliotecar Matei Carmen;

7 februarie 2024, ora 11:00, Colegiul Național „Diaconovici – Tietz“ Reșița: participă elevii care învață limba germană ca limbă maternă, clasa a V-a B, coordonatori: prof. Maria Elena Sorca, prof. Adina Prodan şi prof. Sonia Maria Chwoika. Invitat: Erwin Josef Țigla (Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița)

Sesiunile de lectură vor continua la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” pe tot parcursul lunii februarie, sub genericul „Citim împreună benzi desenate„. Cadrele didactice interesate să participe sunt invitate să se programeze la numerele de telefon 0255 254 679 – Filiala ,,Lunca Bârzavei” și 0255 210 240 – Centrul de Carte ,,Banatica”. Secția pentru copii.

Cele mai citite

Related Articles