[AUDIO] Festivalul-concurs de literatură “Maria Mariana şi Ioan Nicolae Cenda” la o nouă ediţie la Oraviţa

Dă, Doamne, ca verbul a citi şi substantivul carte să nu devină cuvinte arhaice“, a fost una dintre dorinţele regretatului profesor Ioan Nicolae Cenda, notată într-una din cărţile sale. Iar de această dorinţă au ţinut cont şi copiii scriitorului cărăşean, Dan Cenda şi Adela Cenda Cotruţ, când în urmă cu 4 ani au hotărât ca, în memoria părinţilor lor, să organizeze la Oraviţa un festivalul-concurs de literatură.

Astfel, în sala festivă a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oraviţa se va consuma vineri, 8 aprilie de la ora 12.00 cea de-a patra ediţie a festivalului judeţean de literatură „Maria Mariana şi Ioan Nicolae Cenda”, urmată de festivitatea de premiere a elevilor de la şcolile din oraş, dar şi de la cele din zonă, la cele 4 secţiuni ale concursului de creaţie.

Despre un eveniment cultural cu tradiţie în oraşul din Valea Caraşului a precizat pentru Radio Reşiţa profesorul coordonator, Alideia Ţepeneu:

prof. Alideia Ţepeneu

Festivalul-concurs este organizat cu sprijinul Primăriei Oraviţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din localitate şi Radio România Reşiţa.

De același autor

Related Articles