A fost tipărit calendarul romano-catolic de perete în 7 limbi de expresie, vorbite în Banat

Dieceza de Timișoara este singura din România, respectiv din acest colț al Europei, care editează un calendar de perete propriu în șapte limbi diferite.

Conform tradiţiei locale, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara a editat calendarul Romano-Catolic de perete pe anul 2024, tipărit şi în acest an în cele 7 limbi de expresie ale enoriaşilor din Dieceza Romano-Catolică de Timişoara: maghiară, germană, română, bulgară, slovacă, cehă şi croată.

Ilustraţia calendarului reprezintă pe Sf. Gerard predicând Evanghelia. Este un ulei pe pânză din Palatul Episcopal Timișoara, o lucrare semnată de Túry Gyula în 1897 şi marchează Anul Pastoral al Misiunii în dieceză.

Calendarele se pot procura la parohii și în Domul Sf. Gheorghe – catedrala romano-catolică din Timișoara contra sumei de 6.00 lei sau 1.50 euro.

A apărut și calendarul Romano-Catolic cu 12 pagini, pentru anul 2024, având între coperțile sale imagini reprezentative din interiorul și exteriorul Bazilicii Maria Radna, dar și din alte biserici din dieceză.

Și în acest an sunt redate toate sărbătorile și pelerinajele, în cele trei limbi de mai largă utilizare în dieceză: maghiară, română și germană. Aceste calendare pot fi procurate de la Ordinariatul Episcopal din Timișoara, în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică, la locul de pelerinaj Maria Radna, precum și în mai multe parohii din Timișoara și din Dieceză.

De același autor

Related Articles