Serbia înăspreşte condiţiile pentru deţinerea armelor de foc

Preşedintele Aleksandar Vučić a promis că va dezarma Serbia după două atacuri armate în masă, la o zi distanţă, care au şocat ţara.

Miercuri, un elev de 13 ani şi-a împuşcat mortal opt colegi de clasă şi un gardian, iar joi noapte, un tânăr de 21 de ani a ucis şi el opt oameni cu o puşcă automată şi a rănit 14.
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunţat că vor fi luate noi măsuri în şcoli şi vor fi înăsprite condiţiile pentru deţinerea unei arme.

În următoarele şase luni vom primi încă 1200 de poliţişti, aceasta fiind o nouă măsură, în timp ce 1.000 de poliţişti vor petrece mai mult timp în cadrul şcolilor. Vom spori siguranţa cu 99%, în timp ce vom reduce şi violenţa în şcoli cu 80%” – a spus Vučić în cadrul conferinţei de presă. Totodată, Guvernul urmează să adopte o concluzie prin care Ministerul Afacerilor Interne trebuie să elaboreze de urgenţă modificări şi completări la legea privind muniţia, prin care vor fi înăsprite condiţiile pentru deţinerea armelor de foc. Toţi cetăţenii care deţin arme vor trece în control şi nu vor mai rămâne mai mult de 30 până la 40.000 de bucăţi. “Vom dezarma Serbia, vom dubla amenzile”, a spus Vučić.

RRA

Foto Agerpres

De același autor

Related Articles